Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

Zo kies je een vloerkleed uit

geschreven door Rosa
Zo kies je een vloerkleed uit

Een vloerkleed is eigenlijk onmisbaar in ieder interieur. Ze geven een hoop sfeer aan je interieur en zijn praktisch. Met een vloerkleed heb je namelijk altijd warme voeten! Je gebruikt een vloerkleed ook om al je losse delen in huis samen te voegen tot één geheel. Kortom: een vloerkleed hoort in ieder interieur thuis.

Toch kan het uitkiezen van een kleed soms een hele klus zijn. Welk vloerkleed past nou mooi in jouw ruimte? Wat is voor jou het belangrijkste doel van het kleed? En wat voor materiaal kies je?

Zo kies je een vloerkleed uit Bron: Domino

Functie
Stap 1 is om voor jezelf na te gaan welke functie van het vloerkleed voor jou het belangrijkste is. Wil je graag warme voeten? Een echte blikvanger in de kamer? Of juist een fijne zachte ondergrond waar de kinderen op kunnen spelen? Als je dit voor jezelf hebt bepaald, weet je alvast in welke richting je moet kiezen. Je zult dan bijvoorbeeld niet snel een jute vloerkleed voor de kinderen neerleggen.

Formaat
Vervolgens is het heel belangrijk om het juiste formaat te bepalen. Je verkijkt je namelijk snel op de maat van een vloerkleed. Er zijn altijd een paar standaardmaten. Meet de kamer waar het vloerkleed komt goed op. Een handig tip is om met kranten de maat van een vloerkleed na te bootsen in de ruimte. Zo zie je meteen of deze maat mooi in de ruimte past, of dat 'ie groter/kleiner moet.


Bron: onbekend

Vorm
De vorm van een vloerkleed is ook heel bepalend voor de uitstraling. Een rechthoekig vloerkleed is het meest gebruikt, maar er zijn veel meer opties! Zo is het leuk om een beetje te spelen met de ruimte die je hebt. Heb je bijvoorbeeld een vierkante kamer? Probeer dan eens een rond vloerkleed. Deze doorbreekt namelijk alle lijnen in de ruimte en zorgt voor een speels effect. Of leg een rond vloerkleed deels over een rechthoekig exemplaar neer. Zet dan een mooie fauteuil of loveseat op het ronde kleed. Zo heb je een miniruimte in de kamer gecreëerd. Een vierkant kleed staat weer mooi in een ruimte die net niet vierkant of rechthoekig is.
In de hal is een lang, smal vloerkleed een goed idee. Hierdoor krijg je het gevoel dat er een loper ligt. Dat is fijn thuiskomen ;-).


Bron: Camille Styles

Materiaal
Naast dat er zoveel verschillende vormen en kleuren zijn, zijn er natuurlijk ook verschillende materialen. De meest gebruikte materialen zijn wol, katoen, jute, kunststof en polyester. Een wollen vloerkleed is het populairst, omdat deze makkelijk te onderhouden is. Wol is van nature vuil afstotend. Hierdoor blijft een wollen vloerkleed er over het algemeen langer fris uitzien.
Een katoenen vloerkleed is daarentegen weer makkelijk te wassen. Deze wordt dan ook vaak gebruikt in de kinderkamer.

zo kies je een vloerkleed Bron: Habitually chic

Zie ook:
-16x vloerkleden om warm de herfst in te gaan
-Met deze tips heb jij binnen no time een knus interieur
-7x de leukste interieurs met gestapelde vloerkleden

 
 
Inspiratie

Inspiratie: interieurs met witte muren

geschreven door Julia
Inspiratie: interieurs met witte muren

De laatste jaren zien we steeds meer interieurs waarbij een kleur is aangebracht op de muren. Een kleurtje op de wand is een simpele manier om je interieur meer aan te kleden, maar dit is niet noodzakelijk voor een aangekleed geheel. Wil jij je muren liever wit laten? In deze blog laat ik je een ...

meer...