Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

5 tips voor abstracte kunst in huis

5 tips voor abstracte kunst in huis

Kunst kan een hele mooie toevoeging zijn aan je interieur. Je moet alleen wel een beetje weten hoe je naar het perfecte kunstwerk moet zoeken. Heb jij een open plek aan de muur, waar je wel graag iets moois ziet hangen? Hier zijn een aantal tips!

Denk in tweetallen
Vind je een groot kunstwerk een beetje heftig? Of kan het kunstwerk niet in het midden van de kamer hangen omdat daar bijvoorbeeld een open haard gebouwd is? Ga dan voor twee kunstwerken van dezelfde maker.

abstracte kunst Bron: Architecturaldigets

Formaat is belangrijk
Voordat je op zoek gaat naar een mooi kunstwerk, bepaal dan eerst het formaat dat bij je huis past. Een veel te groot kunstwerk in een klein huis staat voor geen meter, dan kun je beter voor een wat kleiner exemplaar kiezen.

Kleurrijk middelpunt
Vooral als de meubels in je huis vooral bestaan uit neutrale kleuren, kan een kleurrijk abstract schilderij als middelpunt een goede oppepper zijn voor je interieur.

abstracte kunst Bron: Omar Obaid

Complementaire kleuren
Als je voor meerdere kunstwerken gaat, zorg dan wel dat de kleuren complementair zijn. Zit betekent dat de kleuren tegenover elkaar in de kleurencirkel staan, zoals blauw en oranje of geel en paars. Zo houd je het ordelijk.

Matching
Soms is het niet nodig om een kleurrijk kunstwerk op te hangen, omdat je bijvoorbeeld al veel kleur in huis hebt. Wees niet bang om te matchen met de kleuren van je meubels. Soms zorgt dat juist voor dat beetje rust dat je huis nodig heeft.

abstracte kunst Bron: Moercar

Zie ook:
-Binnenkijken in een klein appartement vol met planten en kunst
-12x inspirerende kunst voor in je interieur
-Inspiratie: kunst als statement aan de muur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...