Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Binnenkijken in een klein appartement vol met planten en kunst

geschreven door julia_

Binnenkijken in een klein appartement vol met planten en kunst

Hoe kleiner je huis, hoe minder planten? Welnee! Dit appartement in New York bewijst dat, ook al heb je een klein huis, je toch veel planten neer kunt zetten. De planten maken de kleine ruimte extra fris en steken mooi af tegen de grijze muur. Het is bijna alsof je in de tuin zit. Kijk mee!

woonkamer

De eigenares van het appartement heeft gespeeld met kleurvlakken, waardoor het een interessant geheel is. Op de foto hieronder zie je alleen al drie muren in drie verschillende kleuren. Maar doordat het vrij rustige tinten zijn, wordt het niet te druk. Drie keer per jaar schildert de bewoonster de muren opnieuw. Volgens haar moet je niet bang zijn om iets in je huis te veranderen en niet te lang twijfelen als je een nieuw kleurtje wilt aanbrengen op de muur. Je kunt het altijd weer overschilderen ;)

woonkamer

De spiegels weerkaatsen licht en laten de ruimte groter lijken. Daarnaast is het ook bijna een kunstwerk door alle kleine spiegeltjes. Het appartement wordt bewoond door een kunstenares. Dit zie je terug in het interieur. Voor haar is het elke keer een uitdaging om grote doeken te schilderen zonder dat er verf op haar meubels komt.

woonkamer

woonkamer

De slaapkamer is piepklein. Een gewaagde keuze om de muren grijs te schilderen, want daardoor lijken ruimtes vaak nog kleiner. Knus is 'ie wel. En je stapt vanuit de slaapkamer zo het balkon op! De favoriete aspecten van het huis volgens de bewoonster zijn dan ook het balkon en de hoge plafonds. Door de hoge muren lijken de ruimtes groter en ze lenen zich uitstekend om hoge schilderijen op te hangen.

slaapkamer

slaapkamer

Tot slot dit super schattige balkonnetje. Ook deze is rijkelijk voorzien van plantjes. Op het balkon heb je prachtig uitzicht op de Hudson. Krijg je ook zo'n zin in de zomer als je dit ziet?

balkon

balkon

Bron: apartmenttherapy

Zie ook:
-Binnenkijken in het lichte interieur van jooshome
-Met deze tip hoef je zelf je planten niet meer te verzorgen
-Deze loft in Amsterdam is om van te dromen