Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Koken & Tafelen

5 tips voor een georganiseerde keuken

5 tips voor een georganiseerde keuken

Koken is het fijnst in een goed georganiseerde keuken. Een keuken waarin alles een plekje heeft en je alles binnen handbereik hebt. Klinkt dit je als muziek in de oren, maar is jouw keuken alles behalve georganiseerd? Hieronder geef ik je vijf tips om je keuken te organiseren!

1. Maak gebruik van haken

Hang haken op aan de wanden, onder keukenkastjes en waar je ook maar een plek vrij hebt. Door haken op te hangen, kun je spullen die normaalgesproken in een volle keukenla belanden, ophangen. Hierdoor heb je het meer bij de hand en raken je lades niet overvol.

opgeruimde-keukenBron: huisnummer19 via HomeDeco Binnenkijken

2. Gebruik de zijkanten van keukenkastjes

Als de zijkanten van je keukenkastjes niet tegen de muur staan, kun je deze gebruiken om dingen aan op te hangen. Je kunt bijvoorbeeld handdoeken ophangen, maar ook pannen of snijplanken zoals hieronder op de foto te zien is.

opgeruimde-keuken Bron: jeannettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

3. Gebruik de ruimte bovenop je keukenkastjes

Is er nog ruimte tussen je keukenkastjes en het plafond? Maak hier dan zeker gebruik van. Je kunt zoals hieronder op de foto losse spullen neerzetten, maar voor de meest opgeruimde uitstraling kun je beter gaan voor opbergdozen. Het handigst is om hier spullen neer te zetten die je niet dagelijks nodig hebt.

opgeruimde-keukenBron: machs via HomeDeco Binnenkijken

4. Zet een trolley neer

Kom je net wat ruimte te kort voor bepaalde spullen? Een trolley kan in dat geval erg handig zijn! Let er wel op dat je er niet alles lukraak neerzet, maar probeer ook hier organisatie aan te brengen. Omdat een trolley open is, is dit erg belangrijk. Zo zorg je ervoor dat het er opgeruimd uitziet.

trolley-in-de-keuken Bron: henriettekok via HomeDeco Binnenkijken

5. Gooi onnodige verpakkingen weg

Een halve zak rijst, een restje pasta, een zak cornflakes die bijna leeg is... al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je keuken er rommelig uitziet. Veel netter is het wanneer je alles in glazen potten stopt. En een pluspunt is dat het ook nog eens hartstikke leuk staat wanneer je ze op het aanrecht, of op een wandplank neerzet.

keuken-met-potjesBron: fabrykdesign via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 7x de mooiste landelijke keukens
- Yay or nay: zandkleurige & beige keukens
- Voer jij jouw planten al keukenafval?

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...