Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
5 tips voor een georganiseerde keuken

geschreven door julia_

5 tips voor een georganiseerde keuken

Koken is het fijnst in een goed georganiseerde keuken. Een keuken waarin alles een plekje heeft en je alles binnen handbereik hebt. Klinkt dit je als muziek in de oren, maar is jouw keuken alles behalve georganiseerd? Hieronder geef ik je vijf tips om je keuken te organiseren!

1. Maak gebruik van haken
Hang haken op aan de wanden, onder keukenkastjes en waar je ook maar een plek vrij hebt. Door haken op te hangen, kun je spullen die normaalgesproken in een volle keukenla belanden, ophangen. Hierdoor heb je het meer bij de hand en raken je lades niet overvol.

opgeruimde keuken Bron: housebeautiful

2. Gebruik de zijkanten van keukenkastjes
Als de zijkanten van je keukenkastjes niet tegen de muur staan, kun je deze gebruiken om dingen aan op te hangen. Je kunt bijvoorbeeld handdoeken ophangen, maar ook pannen of snijplanken zoals hieronder op de foto te zien is.

opgeruimde keuken Bron: randrathome

3. Gebruik de ruimte bovenop je keukenkastjes
Is er nog ruimte tussen je keukenkastjes en het plafond? Maak hier dan zeker gebruik van. Je kunt zoals hieronder op de foto losse spullen neerzetten, maar voor de meest opgeruimde uitstraling kun je beter gaan voor opbergdozen. Het handigst is om hier spullen neer te zetten die je niet dagelijks nodig hebt.

opgeruimde keuken Bron: onbekend

4. Zet een trolley neer
Kom je net wat ruimte te kort voor bepaalde spullen? Een trolley kan in dat geval erg handig zijn! Let er wel op dat je er niet alles lukraak neerzet, maar probeer ook hier organisatie aan te brengen. Omdat een trolley open is, is dit erg belangrijk. Zo zorg je ervoor dat het er opgeruimd uitziet.

opgeruimde keuken Bron: ikea

5. Gooi onnodige verpakkingen weg
Een halve zak rijst, een restje pasta, een zak cornflakes die bijna leeg is... al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je keuken er rommelig uitziet. Veel netter is het wanneer je alles in glazen potten stopt. En een pluspunt is dat het ook nog eens hartstikke leuk staat wanneer je ze op het aanrecht, of op een wandplank neerzet.

opgeruimde keuken Bron: onbekend

Zie ook:
-7x de mooiste landelijke keukens
-Yay or nay: zandkleurige & beige keukens
-12x de mooiste keukens van 2019