Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Voer jij jouw planten al keukenafval?

geschreven door Yentl
Voer jij jouw planten al keukenafval?

Keukenafval zoals eierschillen en thee gooien we meestal meteen weg. Maar wist je dat jouw planten deze restjes juist erg goed kunnen waarderen? In deze blog lees je hoe je jouw afvalrestjes kunt verwerken tot voedsel voor je plant!

1. Eierschillen
Het calcium uit eierschillen is een prima voedingsbron voor planten die gek zijn op een grond met veel kalk. Vooral de hortensia, geranium, gipskruid, narcis en de tulp zullen wat gemalen schilletjes door hun grond erg fijn vinden! Kalk zorgt er namelijk voor dat de PH-waardes van de planten op pijl blijven waardoor ze alle voedingsstoffen uit water makkelijk kunnen opnemen.

2. Kookwater
Het water waar jij je groenten en aardappelen in kookt vinden planten erg fijn. Daarnaast is het water van gekookte eitjes ook een prima manier om je planten te voeden. Zorg er wel voor dat het water ongezouten is en laat het natuurlijk eerst even af koelen ;).

interieur met groene wandenBron: Inhuis_bij__Linn88 via HomeDeco Binnenkijken

3. Thee
Niet alleen jij, maar ook je plant is een echte theeleut! De stof tannine die thee bevat is een echte boost voor je plant. Deze stof bevordert namelijk de natuurlijke groei van de plant. Je kunt thee half om half mengen met water, laten afkoelen en vervolgens aan je plant geven. Of meng wat losse thee door de aarde heen. Iedere theesoort is geschikt, wees alleen niet te enthousiast door je plant iedere dag thee te geven.

4. Koffie
Naast thee vinden jouw groene vriendjes koffie ook erg lekker. Het beste is een beetje koffieprut door de aarde heen, maar heb je nog een slok over en je mengt dit met 3/4e water, dan zal 'ie er ook zeker van genieten. In koffie zitten stoffen als kalium en magnesium die er voor zorgen dat de plant er gezond en fris uit ziet.

5. Groenten- en fruitafval
Heb je aan het einde van de dag genoeg schillen en ander groente- en fruitafval over? Stop ze in een bak of emmer en zet onder in kokend water. Laat dit een dagje trekken en geef dit heerlijke sapje vervolgens aan je planten!

Woonkamer met planten en velvet bankBron: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Deze materialen gaan heel goed samen
-Binnenkijken bij Stylynnterior
-3x prachtige kleurcombinaties met roestbruin

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...