Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf ā‚¬75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! šŸ‘‘ Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

5 tips voor een gezellige zithoek

geschreven door Maartje
5 tips voor een gezellige zithoek

De zithoek is waarschijnlijk wel de plek in de woonkamer waar je de meeste tijd doorbrengt. Het is daarom fijn als deze plek gezellig en warm is. Heerlijk in de avond neerploffen op de bank, de tv aan en een lekkere kop thee erbij. Maar wat heb je nodig om deze hoek gezellig te maken?

zithoekBron: sjardi via HomeDeco Binnenkijken

1. Plof maar neer
Voor de zithoek heb je natuurlijk wel iets nodig om lekker op te zitten. Een fijne bank is wel een essentieel item. Zorg voor een bank waar jij lekker in kan ploffen, languit op kan liggen of gewoon kan zitten met eventueel meerdere mensen. In een grotere zithoek kun je er Ć©Ć©n of meerdere fauteuil(s) bijzetten. Zo kun je er ook met meer mensen zitten. Een bank kan een echte eyecatcher zijn. Kies eens voor een andere kleur dan grijs of wit, bijvoorbeeld voor groen, roze of blauw. Deze kleuren zijn prachtig in een velours stof.

2. Je drankjes binnen handbereik en ronde vormen
Wanneer je lekker aan het relaxen bent wil jij je drankje wel ergens kwijt en het liefst binnen handbereik. Een salontafel en/of bijzettafel is hiervoor ideaal. Deze termen zijn de laatste jaren wat vervaagd, maar een salontafel is groter en hier kan je meer spullen op kwijt. Deze staat dus meestal op een vaste plek. Een bijzettafel is echt bedoelt om er even bij te zetten om bijvoorbeeld je drankje op te zetten. Voeg wat ronde vormen toe in je huis, anders wordt het allemaal erg recht en hokkerig. Met een ronde salontafel of meerdere kun je dit doorbreken.

zithoekBron: washplate via HomeDeco Binnenkijken

3. Tv-meubel
Misschien heb jij je tv wel aan de muur hangen dus heb je helemaal geen tv-meubel nodig, toch is het wel handig voor wat extra opbergruimte en natuurlijk om deze te decoreren. Een tv-meubel is ideaal om je snoeren en kastjes netter weg te werken.

zithoekBron: machs via HomeDeco Binnenkijken

4. Gezellige accessoires
Accessoires doen een hoop met je interieur. Door accessoires toe te voegen creƫer je makkelijk meer sfeer en warmte. Zet op je salontafel en/of bijzet tafel wat waxinelichthouders neer voor wat gezellige sfeerverlichting. Een mooie vaas met bloemen of een pot met een mooie plant brengt wat leven in je interieur en staat natuurlijk hartstikke gezellig. Leg wat sierkussens en een plaid neer op je bank, zodat je lekker zacht en warm zit. Wil je nog wat extra warmte creƫren, leg dan een vloerkleed neer.

5. Warm kleurenpalet
Zorg voor een warm kleurenpalet in de zithoek. Dit kan je doen met accessoires, maar ook door een muur een mooie warme kleur te schilderen. Door warme tinten toe te voegen creƫer je gelijk veel sfeer in de zithoek en straalt het een hoop warmte uit.

Zie ook:

- 5 ideeƫn om de ruimte onder de trap te decoreren
- Op deze goedkope manier geef je je interieur een complete make-over
- Zo geef je je keuken een upgrade zonder te veel geld uit te geven

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...