Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

5 ideeën om de ruimte onder de trap te decoreren

geschreven door Julia
5 ideeën om de ruimte onder de trap te decoreren

Bij veel huizen zit er een kast onder de trap, oftewel een trapkast. Daarmee ben je meteen van die lastige schuine wand af. Is dit bij jouw huis niet het geval? Dan kan het best lastig zijn om iets van deze ruimte te maken. Mocht je nog wat tips kunnen gebruiken, dan geef ik je in dit artikel vijf ideeën om de ruimte onder de trap te decoreren.

Lage kast

De eerste mogelijkheid die je hebt om de ruimte onder de trap te decoreren, is door een lage kast neer te zetten. De ruimte heeft dan enigszins dezelfde functie als wanneer je er een trapkast van zou maken, maar doordat de ruimte nog wel open is, oogt het ruimtelijker. Hieronder is ook de wand gedecoreerd, waardoor het net even wat meer aangekleed is.

kast onder trapBron: huisop14 via HomeDeco Binnenkijken

Werkplek

Een andere goede optie is om een werkplek onder de trap te maken. Wanneer de ruimte onder je trap vrij diep is, is het wel belangrijk om voor voldoende licht te zorgen. Ga ook het liefst voor lichte kleuren, zodat de ruimte groter lijkt. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte, kun je ervoor kiezen om een bureau en/of kasten op maat te laten maken zodat alles perfect past.

werkplek onder trapBron: Ikea

Zitplek

De ruimte onder de trap is ook heel geschikt om een zitplek te creëren. Je kunt bijvoorbeeld een bank(je) of een fauteuil neerzetten. Zet er een vloerlamp bij, en je hebt een leeshoek gecreëerd. Eventueel kun je er ook nog een vloerkleed neerleggen en wat posters ophangen. Je kunt het zoveel aankleden als je zelf wilt.

zitplek onder trapBron: Alvhem

Gallery wall

Ook leuk is om een gallery wall te maken onder de trap. Bij het interieur hieronder zijn de fotolijsten in een trapvorm opgehangen, wat voor een speels effect zorgt. Eventueel kun je er net als hieronder nog voor kiezen om een lage kast op te hangen of neer te zetten. Dit zou ook een geschikte plek voor een tv zijn.

gallery wall onder trapBron: Yellows Photography / Elle Decoration

Eethoek

Tot slot kun je een eethoek creëren onder de trap. Hierbij heb je natuurlijk wel wat meer ruimte nodig, dus deze invulling is niet voor iedereen geschikt. Het kan een goede oplossing zijn voor als je een klein huis hebt en je de ruimte optimaal moet benutten. Zorg ook hierbij voor voldoende licht door een goede hanglamp. Eventueel kun je het nog opleuken met een mooie poster.

eethoek onder trapBron: ourfoodstories

Zie ook:
-16 mooie bureaus die geschikt zijn voor kleine interieurs
-Met deze simpele tips creëer jij een sfeer in huis waar jij vrolijk van wordt
-Tips voor het maken van een gezellige thuis bioscoop

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...