Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook

5 tips voor een koel huis tijdens de warme dagen

geschreven door Julia
5 tips voor een koel huis tijdens de warme dagen

De temperatuur is weer flink aan het stijgen en het blijft voorlopig behoorlijk warm. Als je ergens verkoeling kunt vinden zoals bij het water is dat fijn, maar als je thuis moet blijven kan het erg vervelend zijn. Vooral wanneer je huis flink opwarmt. Zoek je naar een manier om je huis de komende tijd koel te houden? Ik geef je 5 tips voor een koel huis!

Zonwering

Wanneer de zon op de buitenmuren schijnt, warmen deze op en wordt het binnen ook warmer. Als je je huis koel wilt houden, moet je er dus voor zorgen dat je muren zo min mogelijk opwarmen. Dit kun je onder andere doen met zonwering. Positioneer deze op zo'n manier dat de muren van je huis in de schaduw komen te staan. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een schaduwdoek, een parasol of een zonnescherm gebruiken.

tuin met parasolBron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Vochtige doek

Om de warmte buiten te houden, kun je de ramen het beste overdag dichthouden. Wanneer het in de avond afkoelt, zet je ze weer open. Wil je overdag toch een raam openzetten? Hang dan een vochtige doek in de raamopening. Belangrijk is dat je het doek natmaakt met ijskoud water en het doek regelmatig opnieuw vochtig maakt. De lucht die nu naar binnen waait, wordt op deze manier gekoeld.

Buiten koken

Tijdens het koken kan de temperatuur in huis iets omhoog gaan. Wanneer je bijvoorbeeld het gasfornuis, de oven of de magnetron gebruikt komt er veel warmte vrij. Na het koken kun je je huis niet meer afkoelen omdat het buiten warm is. Het kan daarom een goed idee zijn om buiten te gaan koken. Hier heb je echt geen buitenkeuken voor nodig, dit kan natuurlijk gewoon met een barbecue.

tuintafelBron: by_maaikejans via HomeDeco Binnenkijken

Planten

Was je nog van plan om planten aan te schaffen? Dit is echt een aanrader met dit warme weer! Planten kunnen een ruimte namelijk koeler maken. Hoe dat precies zit lees je in deze blog. Planten die het meest verkoelen zijn de Sansevieria, de Arecapalm/Goudpalm, de Lepelplant, de Rubberplant en de Treurvijg. Ook buitenshuis helpen planten tegen de warmte in huis. Vooral wanneer deze tegen de muren van je huis aan groeien zorgen ze voor verkoeling.

witte woonkamerBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Apparatuur

Als je het ondanks de bovenstaande tips nog steeds warm hebt, kun je eventueel nog wat apparatuur neerzetten. Denk aan een ventilator of een luchtkoeler. Een ventilator verplaatst in feite de (warme) lucht, maar een luchtkoeler produceert koele lucht. Hierbij wordt namelijk lucht geblazen langs een laagje koud water. Ook bevochtigt het de lucht.

Zie ook:
-Deze schaduwdoeken houden je komende dagen koel
-Met deze items kom jij de warme dagen wel door
-Dit item is de uitkomst tijdens de warmte

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...