Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
5 tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

geschreven door julia_

5 tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

Als je een kleine slaapkamer gaat inrichten wil je natuurlijk alle ruimte benutten. Het is slim om eerst te bedenken wat je allemaal in de ruimte wilt neerzetten voordat je de spullen gaat kopen. Het maakt namelijk nogal een verschil of je bijvoorbeeld vierkante meubels of ronde meubels koopt. Om je op weg te helpen heb ik 5 tips verzameld.

Tip 1: Kies het juiste bed

Het kan erg verleidelijk zijn om een groot bed met hoofdbord te kopen omdat het luxe aanvoelt, maar in een kleine kamer is dit niet het beste idee. Ga liever voor een bed met een stalen frame of zonder hoofdbord. Op deze manier neemt het bed minder ruimte in en voelt de ruimte groter aan.

Bron: soohme

Tip 2: Ga voor donker of licht

Als het gaat om kleuren heb je twee opties: je kunt ervoor kiezen om het donker en gezellig te maken met bruintinten, of juist licht en fris met bijvoorbeeld geeltinten en kleuren die licht weerkaatsen. Er is geen goed of fout, het hangt er helemaal vanaf welke uitstraling jij wilt creëren.

Bron: elledecoration

Tip 3: Creëer opbergruimte

Onder je bed kun je veel spullen kwijt. Ga voor een bed met lades of koop losse bakken die je eronder kwijt kunt. Een andere manier om opbergruimte te creëren is door middel van een deurhanger. Tot slot kan het helpen om kritisch naar je kledingkast te kijken. Zijn er dingen die je weg kunt doen? Of kun je je kleding efficiënter indelen?

Bron: karin68

Tip 4: Hang gordijnen zo hoog mogelijk

Een trucje om het plafond hoger te laten lijken is door de gordijnen zo dicht mogelijk tegen het plafond te bevestigen. Zo voelt het toch net even wat ruimer.

Bron: apartmenttherapy

Tip 5: Ga voor meubels met afgeronde hoeken

Meubels met afgeronde hoeken zorgen voor net wat meer loopruimte en nemen minder ruimte in. Ga bijvoorbeeld voor halfronde nachtkastjes. Ook zal je je minder snel stoten aan scherpe hoeken, wel zo fijn.

Bron: bowsandsequins

 

Onze favorieten: