Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

5 tips voor meer sfeer, rust en ruimte in huis

geschreven door Iris
5 tips voor meer sfeer, rust en ruimte in huis

Door het vele thuiswerken lijkt het alsof je 24/7 op kantoor zit: als je 's avonds op de bank zit, is dat misschien slechts een paar meter van je werkplek af. Thuis moet jouw veilige haven zijn. Een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en kunt relaxen. Rust, sfeer en ruimte zijn dan ook belangrijke factoren om het thuisgevoel te behouden. Hieronder vind je 5 tips om meer sfeer, rust én ruimte in huis te brengen. Zo blijft jouw huis ook echt jouw thuis!

nude-tinten-natuurlijke-materialenBron: veravanderkooi via HomeDeco Binnenkijken

1. Speel met lijnen

Ruimte in huis is iets wat we allemaal graag willen. Door te spelen met lijnen kun je ruimtes groter doen lijken. Kies bijvoorbeeld voor een vloer met grote vlakken, hierdoor lijkt de ruimte optisch groter. Een wat smallere ruimte kun je verrijken met horizontale lijnen. Denk aan behang met een streep of horizontale planken die de breedte benadrukken.

Een kleinere woning laat je groter lijken door voor luchtige en lichte meubels te kiezen. Zorg wel dat deze in lijn zijn met het lijnenspel dat je in huis voert.

meer ruimte in huisBron: manieke via HomeDeco Binnenkijken




 

2. Wees niet bang voor contrast

Heb je het idee dat jouw interieurstijl botst met die van je partner? No worries, contrast is essentieel in het interieur! Als er namelijk te weinig verschillen zijn, kan de ruimte juist kaal en eentonig aanvoelen. Vaak wordt dit als rust in huis gezien, maar rust creëer je juist door het geheel af en toe te 'breken'. Zoek contrast in kleur, vorm en materiaal. Zet daarom die aaibare teddy fauteuil gewoon naast de industriële kast, graag zelfs! Je meubels komen op deze manier nog meer tot hun recht.

roze-bank-met-blauwe-muurBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken




 

3. Kijk naar kunst

De kleur in huis is vaak bepalend voor de sfeer in huis. Om te bepalen welke kleuren jij leuk vindt en wat jou rust geeft: kijk naar je favoriete schilderij in huis. Met deze kleuren stel je jouw ideale kleurenpalet in een mum van tijd samen. Omdat je naar iets kijkt wat jou aanspreekt weet je zeker welke kleurcombinaties jij mooi vindt in huis!

kleurrijke-maar-rustige-werkplek-met-kunstBron: opnummer50 via HomeDeco Binnenkijken

4. Zoek naar balans

Bij het plaatsen van meubels en accessoires, is het belangrijk om op het 'zwaartepunt' te letten. Kijk daarom naar de natuur: donkere aardetinten plaats je zo dicht mogelijk bij de vloer, en lichte tinten verder naar boven. Dit zorgt voor rust en balans in huis.

Het driehoeksprincipe is een must wanneer je de rust en ruimte in huis wilt behouden - of brengen. Houd een driehoek als uitgangspunt en plaats drie accessoires zo bij elkaar, dat je er een driehoek omheen zou kunnen tekenen. Doordat accessoires op deze manier bij elkaar worden geplaatst, zien we automatisch dat het bij elkaar hoort. Dat komt omdat onze hersenen graag alles in paartjes indelen. Door het getal drie aan te houden, ga je de voorspelbaarheid tegen. Het driehoekprincipe kun je ook heel goed gebruiken wanneer je de boekenkast anders wilt indelen en bij kussens op de bank.

keuken-zwartBron: huisjeinblauwestad via HomeDeco Binnenkijken


Keukenkraan Aura zwart
Douchebakkenopmaat.nl


 

5. Vorm een geheel

Door meubels met elkaar te verbinden, breng je het zen moment in huis! Door een vloerkleed deels onder je bank te plaatsen, creëer je verbinding tussen de bank en de dichtbij geplaatste meubels (denk aan salontafels, vloerlampen, fauteuils). Doordat je deze verbinding creëert, laat je alles op elkaar aansluiten - wat voor het geheel zorgt. De ruimte wordt hierdoor rustiger én ruimer.

Ook voorkom je hiermee dat je meubels gaan 'drijven'. Als meubels drijven dan staan ze als het ware 'los' in je interieur, waardoor het onrustig aanvoelt. Onze tip: houd sommige plekken leeg, dit is belangrijk voor de sfeer, rust en ruimte in huis.

rustig-interieur-doorlopendBron: huisjedevreugd via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- De meest gemaakte fouten bij het kiezen van een kleur in je interieur
- 10 tips om je kleine huis groter te doen lijken
- Zo creëer je een fijne en knusse eethoek

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...