Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Zo creëer je een fijne en knusse eethoek

geschreven door Iris
Zo creëer je een fijne en knusse eethoek

Als we een kijkje nemen in ons interieur, dan zien we dat we steeds ruimer gaan indelen. Vaak loopt de keuken over in de eethoek en de eethoek loopt weer over in het zitgedeelte. De eethoek gaat een steeds grotere rol spelen. Je eet er elke dag, het dient vaak als werkplek en soms zelfs als borreltafel, dit vraagt om goede meubels en creativiteit. Laten wij nou net een aantal tips hebben om optimaal te kunnen genieten van een knusse en fijne eethoek.

eethoek-met-eetbank Bron: by_iloon via HomeDeco Binnenkijken

Mix & match

Het kan niet gek genoeg met de eetkamerstoelen van nu! Je kan stoer industrieel mixen met het natuurlijke rotan, en designerstoelen met eigen geverfde stoelen van de kringloop. Welke stijl je ook kiest: eetkamerstoelen mixen kan altijd. Een gezellige sfeer creëer je ook door het toevoegen van een eetkamerbank aan je eethoek en door een warme tint op de muur aan te brengen. Gooi een aantal sierkussens en een plaid op de eetkamerbank en je hebt direct een knusse eethoek.

eethoek-houten-tafel-eetstoelenBron: casa_color via HomeDeco Binnenkijken

De eettafel

Eikenhouten eettafels zagen we voorheen alleen in de landelijke interieurs, maar nu zien we ze ook in moderne interieurs en zelfs in de vintage interieurs. Omdat het hout licht is van kleur, maakt het niet uit in welk interieur je deze parel plaatst. De eikenhouten eettafel brengt een knusse en fijne sfeer met zich mee en het is een echte eyecatcher! Combineer je eettafel met stoelen die jij tof vindt, voeg een trendy vloerkleed toe als je dat wilt en decoreer met accessoires. Houd het wel subtiel want je moet er natuurlijk wel nog makkelijk aan kunnen zitten ;-).

eethoek-houten-eettafelBron: soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

Kleurgebruik

Als je eethoek niet echt een geheel is, kun je het wel gemakkelijk een eigen karakter geven door een bepaalde kleurcombinatie te maken. Mocht je zin hebben om de verfkwast te pakken, dan kun je kiezen voor een warme kleur zoals rood of oranje op de muur. Warme tinten zijn geschikt voor zowel informele als voor formele gelegenheden. Rood met oranje is een mooie combinatie waarmee je je eethoek een nieuw leven inblaast en gastvrijheid uitstraalt. De warme toon zal er ook voor zorgen dat het niet te druk wordt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een zachte en romantische touch in je interieur. Dit creëer je bijvoorbeeld door grijstinten met pastelkleuren te combineren. Zachtheid krijg je door linnen toe te voegen - of kies voor een behang met linnenstructuur.

eethoek-kleurgebruik-donkere-warme-tintBron: een_huisje_in_dordt via HomeDeco Binnenkijken

Indeling

Ronde vormen doorbreken harde, rechte lijnen in je interieur en hierdoor creëer je een knusse eethoek die uitnodigt om gezellig aan te schuiven. De eethoek is toch wel een beetje de hoofdrolspeler van het interieur, omdat hier vaak de meeste bedrijvigheid plaatsvindt. Als je van strakkere meubels houdt, kies dan eens voor ronde accessoires, zo maak je het geheel zachter en warmer. In een kleinere ruimte is een ronde tafel vaak idealer dan een rechthoekige tafel, omdat een ronde vorm de ruimte optisch groter doet lijken. Het voordeel van een ronde tafel is ook dat je makkelijker met iedereen aan tafel een gesprek kunt voeren. Meer fan van een rechte tafel? Plaats deze dan niet tegen de muur aan, maar parallel aan de langste muur, hierdoor houd je het ruimtelijker en benadruk je de lengte.

eethoek-kleurgebruik-licht-indeling Bron: ons_huisje via HomeDeco Binnenkijken

Verlichting

De juiste verlichting kiezen is net zo belangrijk als het uitkiezen van een eettafel en -stoelen. Wanneer de eethoek alleen 's avonds bij het diner wordt gebruikt, kies je voor andere verlichting dan wanneer je ook aan tafel werkt of even zit te lezen met je kop thee of koffie. Een (hang)lamp met dimfunctie is dan eigenlijk altijd een goede keuze. Tijdens het diner wil je meestal meer sfeer en dus minder licht, en tijdens het lezen of werken wil je vooral meer licht in huis. Ook leuk: een vloerlamp met boogvorm, zodat deze mooi over de tafel heen hangt en je niet hoeft te boren in het plafond.

eethoek-verlichtingBron: nicole-484 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook;
- 6 tips om de eethoek nog mooier te maken
- Zo style jij jouw eethoek
- Tips om verschillende eetkamerstoelen met elkaar te combineren

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...