Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Zo style jij jouw eethoek

geschreven door Zara
Zo style jij jouw eethoek

Gezellig tafelen, de dag bespreken, werken en knutselen; we hebben het natuurlijk over de eethoek! De eethoek is voor velen het hart van het huis. Een plek waar je je op ieder moment van de dag comfortabel voelt. We starten de dag aan tafel met een ontbijt en sluiten af tijdens het avondeten. Daarnaast ook soms een wat ingewikkeldere ruimte, als het gaat over het inrichten ervan. Wij geven je graag wat tips!

Op elk moment van de dag

Voordat je gaat passen en meten, is het verstandig om voor jezelf na te gaan wat de wensen zijn voor de eethoek. Is de eethoek alleen om een kop koffie te drinken? Of wordt het een centrale ruimte, waar je kunt werken en uitgebreid kunt borrelen met vrienden of familie? Erg belangrijk om daar over na te denken, voordat je begint.

Eetkamer met krukjesBron: Studiobrenstijl via HomeDeco Binnenkijken

De perfecte tafel

Nadat je hebt nagedacht over de functie van de eethoek, is het tijd om de eettafel uit te zoeken. Natuurlijk met de woonwensen in je achterhoofd. Houd je ervan om ’s ochtends een heerlijk bakje koffie te drinken, maar wil je ook aan die tafel kunnen werken? Dan is een grote, ovale eettafel een goede optie. Is jouw eethoek net wat compacter, dan is een ronde eettafel de perfecte optie. Deze neemt relatief weinig ruimte in en er kunnen genoeg mensen aanschuiven.

Verschillende soorten stoelen

Zonder stoelen is een eettafel niet compleet. Ook met de stoelen kun je rekening houden met je wensenlijst. De hele dag werken op een houten stoel is niet ideaal, maar je wilt misschien liever ook geen bureaustoelen aan je tafel schuiven. De tip: schuif verschillende soorten stoelen aan de eettafel. Maak gebruik van verschillende materialen en kleuren. Of kies voor 1 kleur in verschillende materialen. Maak het zo gek als je wilt!

Eetkamer met eetbank en verschillende eetkamerstoelenBron: Binnen_bij_buitenhuis via HomeDeco Binnenkijken

En er was licht!

Tijdens het dineren wil je natuurlijk niet in het donker zitten. Daar hebben we verlichting voor! En ook hier: houd rekening met je woonwensen. Tijdens het avondeten is sfeervolle verlichting het gezelligst, maar moet je zo af en toe ’s avonds nog wat dingen afronden voor je werk? Dan is het fijn als er wat feller licht is. Een dimmer is altijd een goede keuze. Zo kun je variëren van veel licht naar wat zachter licht.

Basic eettafel met kaarsBron: Carinawolters via HomeDeco Binnenkijken

De juiste decoraties

De perfecte accessoires zijn voor iedere tafel anders. Denk aan de vorm, lengte en de kleur van de eettafel. Zo staat een grote vaas met droogbloemen fantastisch op een ronde eettafel en kun je een rechthoekige tafel leuk aankleden met een dienblad en kaarsen. In het weekend kan je de tafel dekken met een mooi tafelkleed en stijlvol servies.

Denk niet alleen aan accessoires op tafel, maar ook aan de wand en rondom de tafel. Zo kun je sierkussens gebruiken, waardoor de eethoek sfeervoller oogt en je ook heerlijk kunt zitten als je een eetkamerbank aan de tafel hebt. Een win win situatie. Door gebruik te maken van verschillende accessoires, wordt de eethoek een nóg gezelligere plek om te zitten.

Eetkamer met eettafel en accessoiresBron: Nikyaliezen via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Dit zijn de trendy eethoeken uit onze Binnenkijkers
- Tips om verschillende eetkamerstoelen met elkaar te combineren
- 20x de mooiste smaragd groene eetkamerstoelen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...