Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Koken & Tafelen

6 tips om de eethoek nog mooier te maken

geschreven door Mara
6 tips om de eethoek nog mooier te maken

Vaasje hier, kamerplant daar; wij zijn dol op inrichten en stylen! Toch kan het soms lastig zijn om echt een fijn plekje te creëren, die bij jou en je stijl past. Misschien heb je even geen inspiratie, of mist er 'iets' maar weet je niet wat. Daarom geef ik in deze blog praktische tips waarmee je de eethoek direct mooier kunt maken. Scroll snel verder!

Investeer in een mooie eettafel

In de eethoek is de eettafel natuurlijk het middelpunt. Zorg er dan ook voor dat deze helemaal naar jouw smaak is! Met een mooie eettafel heb je het halve werk al gedaan. Ga bijvoorbeeld voor een robuuste houten tafel met metalen poten, voor een stoere look. Of misschien past een ronde, witte tafel beter bij je? Onze tip: snuffel lekker door onze Binnenkijkers of door onze Instagram en ga op zoek naar eettafels die jij mooi vindt. Wat hebben deze tafels gemeen? Misschien blijkt dat het allemaal houten tafels zijn en voila; jij weet voor welk materiaal je moet gaan. ;-)

eetkamer-tafel-donker-houtBron: Liviza via HomeDeco Binnenkijken




 

Creëer contrast

In het interieur draait het vaak allemaal om balans. Met de juiste balans kun je een heel fijne sfeer creëren. Heb je een stoere tafel met metalen poten neergezet? Dan kan het bijvoorbeeld heel erg mooi zijn om daar iets 'zachtere' stoelen bij neer te zetten. Bijvoorbeeld stoelen van fluweel. En bij een donkere tafel kan het heel mooi zijn om één of twee witte stoelen neer te zetten. Contrast is key!

eetkamer mooierBron: Nicole-484 via HomeDeco Binnenkijken




 

Ga voor een eyecatcher hanglamp

Een goede hanglamp kan de ruimte helemaal maken en zorgt voor die extra touch! Een leuke optie is om bijvoorbeeld meerdere lichtbronnen bij elkaar te hangen. Kijk ook naar het materiaal: ben je fan van de industriële woonstijl? Dan is een metalen hanglamp een goede optie. Vind je de natuurlijke, botanische woonstijl vooral heel leuk? Ga dan eens voor een hanglamp van bamboe of rotan.

eetkamer mooierBron: Soohme_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Zet een eetkamerbankje neer

Een leuke manier om de eethoek te stylen, is door een eetkamerbank neer te zetten. Want waarom alleen maar stoelen neerzetten, als je ook een comfortabel bankje kunt gebruiken?! ;-) Maak het geheel helemaal af met sierkussens, voor een extra gezellige hoek.

eetkamer-bank-houtBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken




 

Besteed aandacht aan de muur

We zijn natuurlijk vooral heel druk met de meubels en accessoires, maar vergeet ook de muren rondom de eethoek niet! Ook daarmee kun je de hoek nog mooier en leuker maken. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvol behang, een knallende kleur verf of mooie wanddecoratie, zoals een wanddoek, prints of muurcirkels. De keuze is reuze!

eethoek mooierBron: Ons_huisje via HomeDeco Binnenkijken




 

Vergeet de details niet

Ten slotte één van de leukste dingen van interieur: de accessoires! Een tijdje geleden schreef ik al eens een blog over mooie accessoires die je op de eettafel kunt zetten - klik hier om die blog nog eens door te lezen! Zet bijvoorbeeld een mooi dienblad neer met kaarsen, of één statement vaas met droogbloemen. Onze tip: wissel lekker vaak af met de accessoires op tafel, het is een simpele manier om weer een heel andere look te creëren in de eethoek!

eetkamer mooierBron: Mariscasa via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Zo style je jouw eethoek
- Zo creëer je een gezellige eethoek
- Dit zijn de trendy eethoeken uit onze Binnenkijkers

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...