Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
5x een statement maken in huis met behang

geschreven door julia_

5x een statement maken in huis met behang

Heb je een lege muur in huis, maar weet je niet wat je ermee aanmoet? Een simpele oplossing is om de muur te behangen. En ga dan niet voor effen behang, maar behang met een print. Hiermee kun je echt een statement maken en je muur voelt gelijk niet meer leeg aan. Liever niet de hele muur? Tegenwoordig zien we ook veel interieurs waarbij een deel van de muur behangen is, of behang is aangebracht op een wandpaneel. Hieronder laat ik vijf ruimtes in huis zien waarbij één muur is behangen met opvallend behang.

Hal

Dit is nog eens een binnenkomer! Als je het te spannend vindt om opvallend behang aan te brengen in de woonkamer, kun je er ook voor kiezen om het op een plek aan te brengen waar je minder vaak komt, zoals bijvoorbeeld de hal of de wc.

hal_met_behang Bron: onbekend

Eetkamer

Vind je het te heftig om de hele muur te behangen of heb je er simpelweg het geld niet voor over om behang voor de hele muur aan te schaffen? Dan is een goed alternatief om een deel van de muur te behangen. Tegenwoordig zie je dit heel vaak. Ook kun je het aanbrengen op een wandpaneel en deze ophangen. Op het moment dat je het zat bent, haal je het paneel gewoon weer weg.

eetkamer_behang Bron: vtwonen

Woonkamer

Om zulk donker behang als op de foto hieronder aan te brengen moet je lef hebben, maar je woonkamer is wel meteen af. Natuurlijk kun je ook voor een lichter behang gaan. Dat hangt helemaal van jouw smaak af. Let er wel op dat als je zulk behang kiest, je de rest van de woonkamer rustig houdt. Anders kan het bij elkaar te druk worden.

woonkamer_behang Bron: onbekend

Slaapkamer

Wil je rust creëren in de slaapkamer? Behang met een print van bomen zorgt voor een rustgevende sfeer. Het is net of je in het bos slaapt! Om het af te maken kun je accessoires toevoegen in dezelfde tinten als die in het behang te zien zijn. Door kleuren terug te laten komen zorg je ervoor dat het geheel in balans is.

slaapkamer_behang Bron: joyceselina

Baby/kinderkamer

Ook in de baby- of kinderkamer kun je gaan voor statement behang. Eén muurtje is voldoende. Ga bijvoorbeeld voor behang met dieren en vrolijke kleurtjes.

kinderkamer_behang Bron: coloraydecor

Zie ook:
-Met dit stappenplan wordt behangen een eitje
-De comeback van behang
-Dit is de nieuwste trend om je wand te stylen