Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

5x ideeën voor een scheidingswand in je interieur

geschreven door Julia
5x ideeën voor een scheidingswand in je interieur

Soms is het handig of noodzakelijk om een ruimte op te delen in tweeën. Dit kun je op allerlei manieren doen, bijvoorbeeld door middel van een kamerscherm. Op zoek naar andere manieren? Hieronder geef ik je 5 ideeën voor een scheidingswand.

Open kast

Met een boekenkast of stellingkast kun je op een eenvoudige manier een ruimte in tweeën verdelen. Handig is dat je hiermee meteen opbergruimte creëert. In vergelijking met een kamerscherm zal dit meer als een onderdeel van je interieur aanvoelen. Je kunt zelf bepalen hoe hoog de kast moet zijn. Het fijne van een open kast is dat het de lichtinval niet blokkeert.

woonkamer met stellingkastBron: theinteriorfanatic

Dichte kast

Dichte kasten, oftewel kasten waar je niet doorheen kunt kijken, worden vaak gebruikt in de slaapkamer als roomdivider. Soms zijn dit zelfs kledingkasten met hanggedeeltes. Dit is vooral handig als je een hele smalle en diepe slaapkamer hebt waarbij je je bed niet tegen de muur wilt zetten. Met de kast creëer je een soort muur.

slaapkamer met kast als roomdividerBron: krispinterior

Planten

Een andere manier om een scheidingswand te creëren, is door middel van planten. Hierbij heb je verschillende opties. Zo kun je een aantal grote planten bij elkaar zetten, een stellingkast vullen met planten of planten aan een rek bevestigen zoals hieronder. Het is effectief en staat ook nog leuk en fris. Goed excuus om meer planten te kopen toch?

plantenrek als kamerschermBron: lanaredstudio

Gordijn

Ook gordijnen zijn te gebruiken als scheidingswand. Met vitrage zorg je ervoor dat een ruimte gescheiden wordt, maar blokkeer je niet de lichtinval. Gebruik het gordijn bijvoorbeeld om het woon- en slaapgedeelte van elkaar te scheiden (wanneer je in een studio woont). Of zet je bed een stuk van de muur af, hang er een gordijn tegenaan aan de achterkant en zet een kledingkast tegen de muur achter het gordijn. Je hebt nu een soort inloopkast gecreëerd.

interieur met gordijn als kamerschermBron: sightunseen

Glazen wand

Dit is een heel populaire manier om een kamer te verdelen, maar het is natuurlijk wel een wat meer ingrijpende manier dan een kast. Wel is het een heel stijlvolle oplossing waar je lang plezier van hebt. Je kunt er eventueel nog voor kiezen om er ook gordijnen bij op te hangen, voor wat meer warmte.

interieur met glazen wandBron: domino

Zie ook:
-Trend: zandtinten op de muur
-Hier bewaar je je kleren als ze niet meer in de kast passen
-16 manieren om je planten te etaleren

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...