Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

Hier bewaar je je kleren als ze niet meer in de kast passen

geschreven door Tessa
Hier bewaar je je kleren als ze niet meer in de kast passen

Je hebt er vast weleens inspirerende foto's van voorbij zien komen: het minimalistische kledingrek. Netjes gevuld met alle basis kledingstukken die je nodig hebt. Toch is enkel zo'n kledingrek met al je kleren voor veel van ons niet heel realistisch. Realistischer is het moment dat je erachter komt dat je een éxtra kledingrek nodig nodig hebt, omdat je kledingkast te vol is geraakt😉. Kun jij jezelf hier wel in herkennen? Met deze stylingtips zorg je ervoor dat jouw kledingrek - als extra, of niet - netjes blijft en de blikvanger van de kamer wordt!

1. Het rek zelf
Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw kledingrek, ga dan niet voor het eerste exemplaar dat je tegenkomt. Bedenk je dat het je doel is om er als het ware een kunstwerkje van te maken. Hier hoort een stijlvol kledingrek bij. Oriënteer je in de verschillende soorten vormen, maten, materialen enzovoorts. Kijk ook goed naar de plek waar je het rek neer wil zetten. Komt 'ie in de hoek van de slaapkamer te staan? Dan is het misschien wel fijn als het kledingrek ook in een hoek-vorm kan staan. Bedenk ook of je behoefte hebt aan opbergplanken, bakjes of een spiegel. Er zijn veel kledingrekken te vinden die dit er al aan vastgemaakt hebben.

Industrieel kledingrek mat zwart
Bron: Stone Muse

2. De kleding
De kleding die je ophangt aan je kledingrek is erg bepalend. Niet alleen voor de look & feel van het kledingrek, maar ook voor de ruimte waarin hij staat. Kies daarom vooral de kleren uit je kast die je mooi vindt. Let er wel op dat de kleuren van de stukken niet vloeken met de kleuren van je interieur. Mooi is het om te zorgen voor een samenhang tussen de ruimte en het rek. Je houdt het op het rek zelf in evenwicht door de kleuren te sorteren. Hang de stukken op aan bijpassende kledinghangers in het goud, wit of van hout.

Houten kledingrek
Bron: The Merry Thought

3. De accessoires
Kleine kledingstukken als riemen, ondergoed e.d. kunnen gauw voor chaos in het geheel zorgen. Het is daarom slim om hiervoor een aantal mooie opbergdozen aan te schaffen. Plaats ze naast je schoenen op de grond onder het rek et voilà, klaar is kees. Je kunt sommige accessoires ook juist gebruiken ter aankleding van het rek. Geef het totaalplaatje bijvoorbeeld net even wat extra's door een mooie tas aan het eind van het rek te hangen. Super stijlvol!

Vrolijke gele keuken
Bron: Avenue

Mand Kuha S
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Metalen Kledingrek wit BENTON
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Zie ook:
-5 simpele tips die elke ruimte in huis er opgeruimder uit laat zien
-Zo maak je van je slaapkamer een oase van rust
-Grote schoonmaak: in 5 stappen je kledingkast opruimen

 
 
Slaapkamer

5x slaapkamers waarbij de monochroom trend is toegepast

geschreven door Julia
5x slaapkamers waarbij de monochroom trend is toegepast

In deze blog vertelden we wat de drie grootste slaapkamertrends van 2020 zijn. Dit is onder andere monochroom, wat hetzelfde is als ton sur ton. Wanneer je dit in je interieur toepast, betekent dit dat je één kleur kiest en daar verschillende tinten uithaalt. Ga bijvoorbeeld v...

meer...