Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

5 simpele tips die elke ruimte in huis er opgeruimder uit laten zien

geschreven door Tessa
5 simpele tips die elke ruimte in huis er opgeruimder uit laten zien

Geloof het of niet, leren hoe je je huis organiseert (voordat je vrienden en je familie je opgeven voor een aflevering van 'Mijn leven in puin') is makkelijker dan je denkt! De nieuwe Marie Kondo hoef je namelijk niet te zijn. Heb jij moeite met het organiseren en net houden van jouw huis? Dan gebruik je waarschijnlijk simpelweg de verkeerde organisatiemethodes. Hoewel er niet één echte foute of goede manier is, zijn sommige methodes wel effectiever dan anderen. Daarom stelden wij deze 5 handige tips voor het netjes houden van jouw huis voor je op. Of het nu gaat om de slaap- of badkamer, zo houd je alle ruimtes in huis spic en span!

1. Kleine items bij elkaar
Wanneer je foto's van opgeruimde keukens en woonkamers bekijkt is er één ding wat ze allemaal gemeen hebben. Grote oppervlakken als tafelbladen zijn bijna altijd vrijwel helemaal leeg. Kleine frutsels en interieuraccessoires als waxinelichthouders worden bij elkaar gegroepeerd op een dienblad. Je kunt het zien als een georganiseerde chaos. Al je kleine dingen als sieraden zijn door ze te groeperen gemakkelijk te pakken, en in het grotere geheel blijft het heerlijk opgeruimd.

Rommelige eettafelBron: My Scandinavian Home

2. Op kleur
Of je nu boeken, vazen of koelkastmagneten verzameld. Wanneer je je collecties op kleur neerzet, oogt het geheel per direct een stuk rustiger. Plaats je items op volgorde van de regenboog en zonder dat je van dingen afscheid hoeft te nemen, creëer je een veel opgeruimder gevoel. Slim!

Boekenkast op kleurBron: Charlotte Lucas Design

3. Uit het zicht, uit het hoofd
Het loslaten van items die je niet meer gebruikt is uiteraard de eerste stap bij het opruimen van je huis. Heb je dit al gedaan, maar is het nog rommelig? Probeer dan eens dit uit; kies één specifieke overvolle plek in huis uit. Denk hierbij aan een ontplofte keukenla of kledingkast. Kies hieruit de top 5 tot top 10 dingen die je het meest gebruikt en ruim die netjes op. De andere items stop je in een kartonnen doos of vuilniszak en berg je tijdelijk op in een schuur of kelder. Wacht een maandje af en kom erachter hoe vaak je daadwerkelijk de zak of doos doorspit voor de items. Zijn er dingen die je niet hebt gebruikt? Dan wordt het toch echt tijd om er afscheid van te nemen.

Witte keukenBron: Coco Lapine Design

4. Een "inbox" creëren
Zelfs wanneer je een huis hebt waarin voor alles een plekje is, blijft het moeilijk om het 100% bij te houden. Dus om te voorkomen dat kleine rommeltjes zich ontwikkelen tot een onbegonnen berg werk, kan het slim zijn een eigen "inbox" te creëren. Denk hierbij aan een mand of doos, waarin je tijdelijk nog op te ruimen spullen kunt opslaan. Sorteer deze om de paar dagen en je hebt er op hectische dagen geen last van!

Opgeruimde slaapkamerBron: My Scandinavian Home

5. Nieuw perspectief
Wat je familie en vrienden zien wanneer ze bij je over de vloer komen vergeleken met wat jij ziet, is niet altijd hetzelfde. Zelfs wanneer je alle tips hierboven toepast, kan een ruimte er nog rommelig uitzien. Een nieuw perspectief kan hierbij helpen. Ga in de hoek van de betreffende ruimte staan en maak met je telefoon een foto. Dit maakt het veel makkelijker om te bepalen welke plekken nog net even wat extra aandacht nodig hebben!

Zie ook:
- Grote schoonmaak: in 5 stappen je kledingkast opruimen
- Deze 3 dingen zorgen ervoor dat jouw woonkamer rommelig oogt
- 3x opruimtips om je huis op orde te krijgen

 
 
Koken & Tafelen

Maak je keuken vrolijker door deze kleurrijke tips!

geschreven door Iboya
Maak je keuken vrolijker door deze kleurrijke tips!

Om meer kleur in de keuken te creëren is het leuk om gekleurde apparaten en accessoires aan je keuken toe te voegen. Kleurrijke items maken de keuken een stuk vrolijker. De meeste apparaten in de keuken hebben best wel saaie kleuren. Het is daardoor vaak niet zo leuk om het op...

meer...