Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
3x opruimtips om je huis op orde te krijgen

geschreven door julia_

3x opruimtips om je huis op orde te krijgen

Puilen jouw kasten uit? Slingeren er overal spullen door de woonkamer heen? Dan wordt het wellicht tijd om eens op te ruimen. Dit is eens in de zoveel tijd bij de meeste mensen nodig en het zorgt er meteen voor dat je je hoofd leegmaakt. Hieronder geef ik je drie tips!

1. Bewaar alleen de spullen waar je blij van wordt
Eerst is het goed om even te kijken welke spullen je allemaal hebt. De beste manier om dit te doen is door alle kasten leeg te halen. Doe dit één voor één, anders kan je het overzicht kwijtraken. Ga ook niet diverse ruimtes tegelijk opruimen, maar kies er één uit waar je je op gaat focussen. Als je alles hebt uitgestald, kun je gaan kijken wat je wilt houden en wat je weg wilt doen. Bewaar alleen de spullen waar je blij van wordt. Dit is een bekende tip van Marie Kondo, de opruimgoeroe van Netflix. Kijk of er spullen bijzitten waar je nooit wat mee doet en die je best kunt missen. Leg deze apart. Nu heb je als het goed is alleen spullen waar je blij van wordt of die je echt vaak gebruikt.

vakkenkast metaal Bron: woood

2. Maak gebruik van opbergmanden of -kisten
Nu komt het (voor veel mensen) leuke deel. De spullen die je wilt houden, moeten opnieuw in de kasten gezet en in de lades gelegd worden. Gaat het om een grote lade of lange planken? Maak dan gebruik van losse opbergmanden. Zo zorg je ervoor dat je overzicht houdt en niet alles door elkaar gaat slingeren. Zijn er spullen die je elke dag gebruikt en die je daarom liever niet in de kast legt, maar binnen handbereik? Stop ze in een opbergmand en zet deze op een handige plek. Een mooie opbergmand mag best gezien worden. Tegenwoordig hebben veel mensen ook open kasten en hier wil je natuurlijk niet teveel spullen in leggen, maar door er een opbergmand in te zetten, oogt het toch opgeruimd.

opbergkisten Bron: wayfair

3. Kijk of er nog meer mogelijke opbergruimte is
Heb je alle kasten opnieuw ingedeeld, maar blijf je toch nog met spullen zitten waar je geen plekje voor hebt? Prop deze dan niet in je net opgeruimde kast, maar kijk eerst eens goed rond of er toch niet andere mogelijke opbergplekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan ruimte bovenop je kasten. Als je daar een opbergdoos neerzet, kun je weer een hele hoop spullen kwijt. En heb je alle ruimte onder je bed al benut?

kast met opbergmanden Bron: ikea

Zie ook:
-Simpele & stylish manieren om meer opbergruimte te creëren
-Shop tip: opbergtrommels in industriële stijl
-4 interieurtrends die we deze winter gaan zien