Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
5x simpele manieren om je slaapkamer een make-over te geven

geschreven door julia_

5x simpele manieren om je slaapkamer een make-over te geven

Heb je al lange tijd niks gedaan aan de inrichting van de slaapkamer en wordt het tijd om deze weer eens te verfrissen? Dit kan op verschillende simpele manieren, hiervoor hoef je echt niet meteen de muur te schilderen of behang te plakken. Hieronder vertel ik je op welke manieren je de slaapkamer kunt vernieuwen, zonder dat je daar al te veel moeite voor hoeft te doen. Je ervoor kiezen om één van de manieren toe te passen, maar kunt ze ook alle vijf verwerken voor het meeste effect.

1. Verwissel je beddengoed
Dit is één van de simpelste manieren en is het makkelijkst wanneer je geen kleur op de muur hebt. Dan kun je namelijk een heel nieuw kleurenschema toepassen door middel van een dekbedovertrek, kussens en een plaid. Heb je een koele kleur op de wand? Probeer hier eens warme tinten aan toe te voegen. En andersom.

slaapkamer met blauw- en groentinten Bron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

2. Hang een wandkleed op
Zou je het effect van behang willen bereiken maar dan met minder moeite? Ga dan voor een wandkleed! Ze zijn in allerlei prints te verkrijgen, creëren enorm veel sfeer en geven je slaapkamer echt een nieuwe look. Je kunt hem achter je bed hangen of misschien wil je hem liever tegenover je bed, zodat je ernaar kunt kijken?

slaapkamer met wandkleed Bron: onbekend

3. Ga voor nieuwe nachtkastjes of pimp ze
Nachtkastjes zijn een belangrijk onderdeel van de slaapkamer. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook heel bepalend voor de uitstraling van je slaapkamer. Wil je een heel nieuw kleurenschema toepassen in je slaapkamer, maar passen je nachtkastjes er niet bij? Kijk of je ze kunt schilderen, of koop nieuwe.

slaapkamer nachtkastjes Bron: onbekend

4. Leg een vloerkleed neer
Een vloerkleed kan je slaapkamer net dat beetje extra geven (en het is heerlijk voor je voeten). Stem hem af op het beddengoed en de andere tinten in je slaapkamer. Heb je er al één liggen? Dan kun je ervoor kiezen om hem te verwisselen, maar je kunt er ook een kleed overheen leggen. Dit geeft een speels effect.

slaapkamer met rond vloerkleed Bron: onbekend

5. Ga voor een statement lamp
Wil je echt het wauw-effect bereiken? Ga dan voor een opvallende lamp. Dit kan een hanglamp zijn, maar ook een tafellamp op je nachtkastje. Zorg dat de lamp aansluit bij de stijl van je slaapkamer, of ga juist voor een spannend contrast.

slaapkamer met statement hanglamp Bron: designsponge

Zie ook:
-7x wit met hout in de slaapkamer
-Een plekje voor jezelf: de kaptafel in de slaapkamer
-Een neutrale slaapkamer saai? Met deze tips niet!