Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Woonkamer

5x verschillende items die je kunt gebruiken als salontafel

geschreven door Maartje
5x verschillende items die je kunt gebruiken als salontafel

De salontafel is een belangrijk item in de zithoek. Als je visite hebt of zelf op de bank zit, is het handig als je drankjes en hapjes in de buurt kan neerzetten. Je kunt dan voor een normale salontafel kiezen. Bijvoorbeeld een rechte of ronde variant, maar je kunt er ook eentje creëren met een ander item.

salontafelBron: mevrouwmonstera via HomeDeco Binnenkijken

Kist
Een oude kist kan perfect dienen als een salontafel. Dit kan bijvoorbeeld een dekenkist zijn of een houten speelgoedkist. Ze zijn vaak groot waardoor er genoeg op kan staan en het handige is dat je er nog spullen in kan doen. Denk aan sierkussens die je op dat moment niet gebruikt, of je winterse plaid die je in de zomer niet meer nodig hebt. Eventueel kun je over de kist een glazen plaat leggen, hierdoor staan je glazen iets steviger.

Poef of hocker
Een poef is klein, maar kan heel goed gebruikt worden als salontafel. Het ideale is dat je hem kunt gebruiken op verschillende manieren. Extra zitplek of om je benen op te leggen. Leg op de poef een dienblad, zo is hij ook te gebruiken als salontafel. Ditzelfde kun je doen bij een hocker.

salontafelBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Eetkamerbank
Een eetkamerbankje is multifunctioneel. In eerste instantie is een bankje bedoelt om aan de tafel te schuiven en op te zitten, maar je kunt hem overal in het huis neerzetten. Bij het voeteneinde van je bed, in de hal, achter de bank of salontafel. Leuk om te decoreren en erg handig.

Pallets
Pallets zijn goedkoop en handig. Je kunt er in de tuin een ideaal zitje van maken of een loungebed. Maar je kunt ook super makkelijk een salontafel van de pallets maken! Leg twee pallets op elkaar zodat je een goede hoogte hebt. Over de pallets heen kun je nog wat extra hout leggen of een glazen plaat, zo heb je een gladder oppervlakte om spullen op te zetten. Het handige aan pallets is dat je vakken hebt, hier kun je bijvoorbeeld tijdschriften in leggen of de afstandsbedieningen.

Bijzettafel
Een bijzettafel wordt vaak gebruikt als salontafel. Deze lijken ook erg op elkaar, alleen is een bijzettafel kleiner en eigenlijk bedoelt om erbij te zetten. Omdat deze klein zijn hun je er ook voor kiezen om er twee of drie neer te zetten. Je kunt 'm handig verplaatsen, bijvoorbeeld dicht bij je zetten als je lekker op de bank aan het relaxen bent.

salontafelBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:

- Hier moet je op letten bij het maken van een inloopkast
- Dit zijn de leukste interieurs met droogbloemen uit de Binnenkijkers
- Binnenkijken in het stijlvolle huis van Binnenkijkster Bijheleen

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...