Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Slaapkamer

Hier moet je op letten bij het maken van een inloopkast

geschreven door Julia
Hier moet je op letten bij het maken van een inloopkast

Doordat we wat meer thuis zijn klussen we thuis wat meer dan gemiddeld. Droom jij al heel lang van een inloopkast? Dan is nu misschien wel het perfecte moment om deze droom waar te maken. Je kunt een inloopkast gerust zelf maken. Ik vertel je in deze blog waar je op moet letten en laat een aantal mooie voorbeelden zien.

Opstelling

Voordat je kunt beginnen, moet je eerst bepalen hoe je de kasten wilt gaan opstellen. Hierbij heb je verschillende opties. De eerste mogelijkheid is de U-vorm. Hierbij zet je de kasten neer tegen drie wanden, in de vorm van een 'u'. Let op: deze vorm is niet geschikt als je een heel smalle ruimte hebt. Je moet genoeg ruimte overhouden om tussen de kasten te lopen. De tweede is de L-vorm. Hierbij staan de kasten tegen twee muren. Tot slot kun je ervoor kiezen om slechts tegen één muur kasten te plaatsen. Kijk goed naar de grootte en vorm van de ruimte waar je een inloopkast wilt maken voordat je de opstelling kiest.

inloopkastcBron: californiaclosets

Hoogte

Bij een inloopkast zie je vaak dat de kasten helemaal tegen het plafond staan. Dit staat niet alleen mooi, maar zo maak je ook nog eens optimaal gebruik van de ruimte. Komen jouw kasten niet tot het plafond? Dan kun je ook kiezen voor mooie opbergdozen. Denk wel goed na over de kleding en accessoires die je bovenaan in de kast legt. Hier kom je wat minder makkelijk bij, dus is het handig om er dingen neer te leggen die je niet vaak gebruikt, of tijdelijk niet nodig hebt.

inloopkastBron: moneycanbuylipstick

Vloerkleed Blink sand franjes
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Nordal Sheep poef wit 45x45
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Opbergmogelijkheden

Een andere belangrijke keuze is de keuze van de opbergmogelijkheden. Dit hangt af van wat voor soort kledingstukken je in je inloopkast kwijt wilt. Heb je veel kleding die je wilt ophangen, of wil je je kleding juist plat neerleggen? Kijk hoeveel planken je nodig hebt en hoeveel roedes. Natuurlijk kun je ook nog kiezen voor lades voor bijvoorbeeld spullen die je wilt beschermen tegen stof. Tot slot kun je kiezen voor open of dichte kasten.

inloopkastBron: themarthablog

Verlichting

Verlichting is één van de belangrijkste onderdelen. Je kunt nog zo'n mooie inloopkast hebben, maar zonder goede verlichting komt deze niet goed tot zijn recht én kun je jezelf niet goed zien als je kleding past. Qua verlichting kun je denken aan lampen die de ruimte verlichten, maar vergeet ook niet de lampen die de binnenkant van de kast verlichten. Denk aan hanglampen, led strips en inbouwspots. Ook de kleur van het licht is een belangrijk punt. Wil je warm of koel licht? Wanneer je een inloopkast zonder ramen hebt, zijn daglichtlampen handig omdat je dan goed ziet welke kleur je kleding heeft.

inloopkastBron: behance

Accessoires

Als finishing touch zijn er twee belangrijke items in de inloopkast. Dit zijn een spiegel en een fauteuil of poef. De meest ideale spiegel is een passpiegel, waarin je jezelf van top tot teen kunt zien. We hebben allemaal weleens zo'n bui waarin we het ene kledingstuk na het andere aantrekken en weer uittrekken en dan is een fauteuil of poef ideaal om even snel je kleding op te leggen. Ook is dit fijn om even op te zitten bij het aantrekken van je schoenen. Tot slot kun je eventueel nog een vloerkleed neerleggen en wat planten neerzetten.

inloopkastBron: threebirdsrenovations

Zie ook:
-Trend: kasten en lades perfect organiseren
-14x kasten met webbing of rotan
-5 manieren om een kledingrek in de slaapkamer te stylen

 
 
Inspiratie

Inspiratie: beige interieurs

geschreven door Rebecca
Inspiratie: beige interieurs

Als ik iemand vertel dat beige mijn favoriete kleur is, word ik vaak raar aangekeken. De kleur heeft namelijk een best saai en oubollig imago. En toch zien we het steeds weer vaker terugkomen in verschillende woonstijlen. Logisch! Want de kleur is niet meer gedateerd. Beige is warm, gezellig en v...

meer...