Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Trend: kasten en lades perfect organiseren

geschreven door Maartje
Trend: kasten en lades perfect organiseren

Al een tijdje zien we veel perfect opgeruimde kasten en lades voorbij komen op het internet. Dit is een ware hype, vooral in Amerika. Dit komt ook wel door Marie Kondo, een Japanse opruimgoeroe. Zij helpt mensen met opruimen en organiseren, of ook wel hun huizen om te toveren tot een rustige en inspirerende omgeving. Wanneer je huis rustig is krijg jijzelf ook meer rust. Maar hoe doe je dat opruimen en organiseren nou? Ik geef je tips!

organizeBron: Emily Henderson

Leeg halen


Voor je gaat opruimen en uitzoeken is het handig om de kast eerst helemaal leeg te halen. Op deze manier kan je beter door spullen heen, de kast goed schoonmaken en op een handige manier indelen. Misschien zie je tijdens het uitruimen al spullen die je niet meer nodig hebt, doe deze dan meteen weg.

Uitzoeken


Het belangrijkste onderdeel als je wilt organiseren is het uitzoeken. Wanneer alle spullen uit de kast zijn kan je er doorheen. Gooi kapotte of onnodige dingen meteen weg. Misschien heb je nog spullen die nog goed zijn voor een tweede leven, breng deze dan naar de kringloop of geef ze weg in je omgeving. Kijk gelijk tijdens het uitzoeken wat een beetje in welke categorie valt en leg dit bij elkaar.

organizeBron: Brittany Ambridge via Domino

Waar hoort wat?


Als het goed is heb je tijdens het uitzoeken alle spullen die bij elkaar horen al een beetje bij elkaar gelegd. Bedenk dan in welke kast het handig is om deze spullen op te bergen. Kruiden zijn bijvoorbeeld handig in een kastje dichtbij het fornuis. Elektronica in een kast in de woonkamer of in de werkkamer als je deze hebt. Tip: rol snoeren netjes op zodat ze niet in elkaar verstrengelen.

Opbergen


Dan kan het opbergen beginnen. Doe alle spullen in kratten, bakken of manden. Op deze manier blijft alles bij elkaar en voorkom je dat spullen toch weer snel door elkaar gaan liggen. Label eventueel de bakken zodat je direct weet wat erin zit. Zo is alles opgeruimd en netjes!

organizeBron: container store

Zie ook:
- Op deze manier breng je meer licht in een donker huis
- 5 veelgemaakte fouten bij het inrichten van een thuiswerkplek
- Zó creëer je een slaapkamer die uit een magazine lijkt te komen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...