Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Accessoires

5x wat je kunt doen met droogbloemen

geschreven door Maartje
5x wat je kunt doen met droogbloemen

Droogbloemen zijn niet meer weg te denken uit ons interieur! Ze zijn natuurlijk onwijs leuk en droogbloemen hebben weinig tot geen verzorging nodig. Dus geen groene vingers? Dan zijn ze ideaal voor jou! Je kunt gewoon een boeket in een vaas zetten, maar je kunt er ook nog meer leuke dingen mee doen.

droogbloemenBron: Stylynnterior via HomeDeco Binnenkijken

1. In een flesje
Knip de droogbloemen kort af en stop ze in een flesje. Vooral een mix van verschillende bloemen is erg leuk. Vervolgens kun je dit flesje gewoon neerzetten als decoratie, of je kunt hem gebruiken als kandelaar. Als je direct een kaars in het flesje stopt moet je hem wel goed in de gaten houden als de kaars gaat opbranden. Daarom kun je beter een flessenkandelaar gebruiken.

2. Krans
Van droogbloemen kun je gemakkelijk een mooie, fleurige krans maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een ring, ijzerdraad en droogbloemen. Je kunt een mooie combinatie maken van droogbloemen met pluimen. Plaats de bloemen op de ring zoals jij ze wilt hebben en maak deze vervolgens vast door er ijzerdraad omheen te wikkelen.

droogbloemenBron: Huisjedevreugd via HomeDeco Binnenkijken

3. Stolp
Een stolp is perfect om leuk te decoreren. Je kunt er van alles onderzetten, zo ook een mooi boeketje met droogbloemen. Onder een stolp zetten heeft nog een extra voordeel: droogbloemen vangen snel stof en hierdoor zal de kwaliteit van de bloemen iets sneller achteruit gaan. Onder een stolp heb je minder last van stof. Win-win dus.

4. Lijstje
Droogbloemen kun je zo kopen, maar je kunt ze ook zelf drogen. Eén manier is om bloemen tussen een boek of een speciale pers te stoppen voor een paar maanden. Vervolgens zijn de bloemen gedroogd en plat. Doordat ze plat zijn kun je ze mooi in een fotolijstje stoppen. Op deze manier kun je bloemen die een speciale betekenis hebben mooi bewaren, bijvoorbeeld met een bloem uit je trouwboeket of uit een rouwboeket van een dierbare.

droogbloemenBron: Huizemus via HomeDeco Binnenkijken

5. Plankje met gaten
Tegenwoordig zien we dit steeds vaker: leuke houders voor droogbloemen. Dit is heel makkelijk zelf te maken! Kies een mooi houten plankje uit en boor hier een aantal gaten in. Zorg er wel voor dat deze gaten niet te groot zijn, want dan vallen de bloemen alsnog om. Op deze manier kun je droogbloemen op een decoratieve manier neerzetten.

Zie ook:
- Shoppen: vazen met bijpassende droogbloemen voor in jouw herfstinterieur
- Inspiratie: zo combineren onze Binnenkijkers droogbloemen met hun interieur
- Dit zijn de leukste interieurs met droogbloemen uit de Binnenkijkers

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...