Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Deze maand gratis bezorging vanaf €40
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken
Inspiratie

6 elementen die onmisbaar zijn in een Scandinavisch interieur

6 elementen die onmisbaar zijn in een Scandinavisch interieur

Wil jij thuis ook de Scandinavische woonstijl doorvoeren? Of heb je deze stijl al doorgevoerd en heb je een checklist nodig? Lees dan gauw verder want we hebben 6 elementen op een rijtje gezet die onmisbaar zijn in een Scandinavisch interieur!

1. Withouten vloeren

Naast dat een withouten vloer typisch Scandinavisch is, heeft het ook nog een ander groot voordeel: met een lichte vloer lijkt de ruimte groter en komen de meubels beter tot hun recht!


Bron: VTwonen

2. Veel licht

Zorg ervoor dat je geen donkere kleuren gebruikt en dat er veel natuurlijk licht naar binnen valt. Geen grote ramen? Probeer dan het licht op te vangen met spiegels. Het licht wordt dan gereflecteerd en zo creëer je eigenlijk hetzelfde effect.

Scandinavisch interieur elementen
Bron: Gravity Home

3. Neutrale tinten

In een Scandinavisch interieur zul je nooit hele felle kleuren als basiskleur tegenkomen. Gebruik juist neutrale tinten, zoals wit, grijs en lichtblauw. Je kunt altijd nog kiezen om de accessoires wat meer op te laten vallen met een fellere kleur.

Scandinavisch interieur elementen
Bron: Femme

4. Natuurlijke materialen

Scandinaviërs houden van de natuur en dat is terug te zien in hun interieur. Kies bijvoorbeeld voor eiken houten meubels, natuurlijke stoffen en breng wat meer groen in huis door middel van planten.

woonkamerBron: Wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

5. Grafische printjes

strepen en ruitjes zijn onmisbaar in een Scandinavisch interieur! Vaak in pasteltinten als poederroze en mintgroen. Je ziet het veel op kussentjes en plaids maar ook een muur met een grafische print is helemaal hot!

Scandinavisch interieur elementen
Bron: Made in Design

6. Maak het af met accessoires!

Last but not least: accessoires! Ook niet geheel onbelangrijk in een Scandinavisch interieur. Hiermee creëer je sfeer en maak je je interieur persoonlijk. Creëer bijvoorbeeld een mooie fotowand met mooie foto's en prints. Kijk hieronder tussen onze favorieten en shop Scandinavische woonaccessoires!

Scandinavisch interieur elementen
Bron: More than Living

 
 
Inspiratie

Dit zegt jouw woonstijl over jou

geschreven door Zuen
Dit zegt jouw woonstijl over jou

Er zijn vele verschillende woonstijlen. Elke woonstijl brengt een ander gevoel met zich mee en past wel of niet bij het karakter van een persoon. Ben jij benieuwd wat jouw voorkeur van woonstijl over jou zegt? Check dan snel deze blog! Botanisch Drie woorden die jou beschrijv...

meer...