Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

6 elementen die onmisbaar zijn in een Scandinavisch interieur

6 elementen die onmisbaar zijn in een Scandinavisch interieur

Wil jij thuis ook de Scandinavische woonstijl doorvoeren? Of heb je deze stijl al doorgevoerd en heb je een checklist nodig? Lees dan gauw verder want we hebben 6 elementen op een rijtje gezet die onmisbaar zijn in een Scandinavisch interieur!

1. Withouten vloeren

Naast dat een withouten vloer typisch Scandinavisch is, heeft het ook nog een ander groot voordeel: met een lichte vloer lijkt de ruimte groter en komen de meubels beter tot hun recht!


Bron: VTwonen

2. Veel licht

Zorg ervoor dat je geen donkere kleuren gebruikt en dat er veel natuurlijk licht naar binnen valt. Geen grote ramen? Probeer dan het licht op te vangen met spiegels. Het licht wordt dan gereflecteerd en zo creëer je eigenlijk hetzelfde effect.

Scandinavisch interieur elementen
Bron: Gravity Home

3. Neutrale tinten

In een Scandinavisch interieur zul je nooit hele felle kleuren als basiskleur tegenkomen. Gebruik juist neutrale tinten, zoals wit, grijs en lichtblauw. Je kunt altijd nog kiezen om de accessoires wat meer op te laten vallen met een fellere kleur.

Scandinavisch interieur elementen
Bron: Femme

4. Natuurlijke materialen

Scandinaviërs houden van de natuur en dat is terug te zien in hun interieur. Kies bijvoorbeeld voor eiken houten meubels, natuurlijke stoffen en breng wat meer groen in huis door middel van planten.

woonkamerBron: Wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

5. Grafische printjes

strepen en ruitjes zijn onmisbaar in een Scandinavisch interieur! Vaak in pasteltinten als poederroze en mintgroen. Je ziet het veel op kussentjes en plaids maar ook een muur met een grafische print is helemaal hot!

Scandinavisch interieur elementen
Bron: Made in Design

6. Maak het af met accessoires!

Last but not least: accessoires! Ook niet geheel onbelangrijk in een Scandinavisch interieur. Hiermee creëer je sfeer en maak je je interieur persoonlijk. Creëer bijvoorbeeld een mooie fotowand met mooie foto's en prints. Kijk hieronder tussen onze favorieten en shop Scandinavische woonaccessoires!

Scandinavisch interieur elementen
Bron: More than Living

Tuin

tuinieren voor beginners

geschreven door Gabrielle
tuinieren voor beginners

De lente is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en je groene vingers aan het werk te zetten! Of je nu een balkon, een kleine patio of een ruime achtertuin hebt, lentetuinieren biedt een kans om te genieten van de buitenlu...

meer...