Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

6 manieren om kussens te combineren

geschreven door Lynn
6 manieren om kussens te combineren

Een bank zonder kussens is maar saai. Sierkussens fleuren jouw bank op en geven het interieur stijl. Door gebruik te maken van sierkussens creëer je eenheid in je huis. Want de accentkleuren in je interieur kun je perfect in de kussens laten terugkomen. Maar hoe kun je al die mooie kleuren, materialen en vormen sierkussens nou het beste met elkaar combineren? Dat leg ik je uit in deze blog!

1. Basis en accent

Bij het kiezen van de kleuren kun je onderscheid maken tussen basis- en accentkleuren. Voorbeelden van basiskleuren zijn: taupe, wit, grijs, beige en zwart. Het is altijd goed om een paar basiskleuren te laten terugkomen in je sierkussen set. Deze neutrale kleuren combineer je weer met accentkleuren: bordeaux rood, geel, lichtblauw, groen, oranje enz.

Onze stylisten adviseren om met drie verschillende kleuren op de bank te werken. Zo kun je de kleuren steeds laten terugkomen om eenheid te creëren. Je kunt ook werken met een ton sur ton effect. Dit houdt in dat je een kleur in verschillende tinten laat terugkomen. Denk aan blauw, pastelblauw en turquoise.

rode-bank-sierkussensBron: Thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken




 

2. Meerdere vormen

Om meer diepte en dimensies aan te brengen op de bank, gaan we aan de slag met verschillende vormen. Werk in setjes van twee of drie kussens die een andere vorm of grootte hebben. Combineer bijvoorbeeld een groot kussen met een rond kussen. Of een groot kussen, klein kussen en een hartjesvorm sierkussen.

sierkussens-zwarte-bank-vormenBron: Lynn_zweeris via HomeDeco Binnenkijken




 

3. Kies een thema

Sierkussens zijn niet alleen in veel kleuren te vinden maar ook in verschillende stijlen. Kies daarom voor een stijl die matcht met je eigen interieur. Denk aan bohemian, industrieel, Scandinavisch of landelijk. Bij elk van deze stijlen horen weer bepaalde kleuren en materialen. Zo zie je bij bohemian veel tierelantijntjes en zachte kleuren, terwijl je bij industrieel veel donkere kleuren en leer voorbij ziet komen.

bohemian-kussens-grijze-bankBron: Wonen_en_meer_bij_veer via HomeDeco Binnenkijken




 

4. Stijlen met prints

Pas om met (te)veel prints op jouw sierkussens. Veel verschillende prints bij elkaar kunnen namelijk zorgen voor een chaotisch gevoel. En dat willen we voorkomen. Als je een sierkussen set van drie hebt is er maar één kussen met print. De ander heeft alleen een kleur en die daarnaast kan bijvoorbeeld een mooi wollig patroon hebben. Probeer hier mee te spelen en kijk welke kussens jij mooi vindt staan.

bloemen-print-kussen-gele-bankBron: Landlevenjudith via HomeDeco Binnenkijken




 

5. Wat past bij jouw bank?

De kleur van de bank kan ook veel invloed hebben op welke kleur kussens je kiest. Zo zal je op een cognacbank niet zo snel bruine kussens plaatsen en een zwarte bank heeft meer kleur nodig. In deze blog lees je welke kussens perfect staan bij de kleur van jouw bank!

neutrale-beige-bankBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken

6. Laat de kleuren terugkomen

Nu je de allerleukste sierkussens gevonden hebt is het belangrijk om de kleuren in de rest van het interieur te laten terugkomen. Doe dit door middel van een plaid, accessoires of vloerkleden. Door dezelfde kleuren of patronen meerdere keren terug te zien zorg je voor eenheid in je interieur.

zwart-wit-grijs-interieurBron: Interieurfanaad via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Sierkussens voor elke woonstijl
- Tover je tuin om met deze budget decoraties
- Deze sierkussens passen bij jouw kleur bank

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...