Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Badkamer

6 tips voor een opgeruimde badkamer

geschreven door Julia
6 tips voor een opgeruimde badkamer

Deze weken zijn we wat meer thuis dan normaal. Dit creëert de perfecte gelegenheid om je huis op te ruimen. De badkamer is een plek waar je kunt ontspannen door lekker in bad te gaan of een douche te nemen. Maar het is ook een plek die snel rommelig wordt en die je regelmatig bij moet houden. Is jouw badkamer toe aan een opruimbeurt? Vandaag geef ik je tips voor een opgeruimde badkamer!

1. Doneren en weggooien

Begin je opruim-sessie met het wegdoen van spullen. Als je ongeopende producten hebt, kun je deze ook doneren in plaats van weggooien. Denk aan gezicht- of haarproducten. Heb je accessoires die alleen maar stof staan te vangen? Overweeg om ze weg te doen. Heb je kleine verpakkingen liggen die je mee hebt genomen uit hotels en die je nooit gebruikt? Dan is het tijd om deze weg te doen. Kijk welke producten over de datum, of niet meer bruikbaar zijn (zoals uitgedroogde nagellak) en doe deze weg.

badkamer betonlookBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

2. De juiste plek

Heb je zoveel spullen in de badkamer liggen dat je ze niet allemaal een plek kunt geven? Kijk dan eens kritisch naar wat je allemaal in de badkamer bewaart. Heb je eigenlijk geen plek voor die extra stapel handdoeken of washandjes? Bewaar ze ergens anders in huis. Zorg dat je echt alleen de spullen in de badkamer hebt liggen die je elke dag snel wilt kunnen pakken.

3. Opbergmanden

Wanneer je tijdens het opruimen je spullen weer terug gaat zetten, wil je natuurlijk voorkomen dat alles weer overvol raakt en door elkaar komt te liggen. Tip: schaf een paar goede opbergmanden aan. Op deze manier blijft alles stukken georganiseerder. Zorg dat het formaat van de opbergmand bij de spullen past. Voor hele kleine spulletjes kun je beter een aantal kleinere opbergmanden aanschaffen, dan één grote.

badkamer opbergruimteBron: alexahotz

4. Persoonlijk bakje

Heb je kinderen? Om te voorkomen dat hun spulletjes overal rondslingeren, kan het handig zijn om een bakje te maken voor elk kind. Hier stop je hun eigen persoonlijke verzorgingsproducten in. Zo hoeven ze elke dag alleen maar hun bakje te pakken en kunnen ze na gebruik hun spullen weer hierin terugstoppen.

5. Wasmand

Heb je nog geen wasmand in de badkamer? Ik raad je aan om er één neer te zetten, want dit maakt het een stuk makkelijker om de was te verzamelen en zo oogt je badkamer ook een stuk opgeruimder dan wanneer alle handdoeken rondslingeren. De meest opgeruimde uitstraling heb je met een dichte wasmand.

grijze badkamerBron: marielle25 via HomeDeco Binnenkijken

6. Deurhaken

Een laatste handige manier om meer spullen kwijt te kunnen en meer orde te scheppen, is door het ophangen van deurhaken. Deze kun je zowel aan de gewone deur, als aan de binnenkant van kastdeurtjes hangen. Denk bijvoorbeeld aan een deurhaak waar je je kettingen of handdoeken aan kunt hangen.

Zie ook:
-Zo houd jij jouw badkamer als nieuw
-24x tegels die je keuken of badkamer nog mooier maken
-Donkere badkamers zijn ontzettend sfeervol

 
 
Inspiratie

Geef je huis een mini make-over met deze simpele tips

geschreven door Rosa
Geef je huis een mini make-over met deze simpele tips

Soms wil je graag je hele interieur omgooien, ben je het oude zat en ben je toe aan een frisse wind door je interieur. Dit begrijpen wij als interieurliefhebbers natuurlijk als geen ander. Maar, wij begrijpen ook als geen ander dat hier niet altijd budget voor is. Daarom heb ...

meer...