Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Badkamer

Zo houd jij jouw badkamer als nieuw

geschreven door Maartje
Zo houd jij jouw badkamer als nieuw

Een nieuwe badkamer is heel fijn. Een badkamer gebruik je alleen dagelijks en dan is het lastig om hem zo te houden zoals aan het begin. Een badkamer krijgt te maken met vocht, kalk en allerlei andere problemen. Toch kan je met de juiste maatregelen jouw badkamer zo goed als nieuw houden.

badkamerBron: Marieke via HomeDeco Binnenkijken

1. Maak schoon na gebruik

Dit kan soms lastig zijn, maar probeer toch na elke douchebeurt of elke keer als je iets gebruikt in de badkamer het gelijk schoon te maken. Dit scheelt later een hoop werk en het is toch fijn als je elke keer een schone badkamer kan gebruiken. Door elke keer de oppervlakte goed droog te maken met een handdoek of zachte doek, zoals de kranen, douche en wand, komt er minder snel kalkaanslag. Zorg ook voor voldoende frisse lucht en goede ventilatie in de badkamer, hierdoor ontstaat er minder snel schimmel.

badkamerBron: bijrebecca via HomeDeco Binnenkijken

2. Organiseer je badkamermeubels

Een badkamermeubel, zoals de badkamerkastjes of lades, is een plek waar gemakkelijk rommel in ontstaat. Hierin doe je eigenlijk alle producten zodat je badkamer er niet rommelig uitziet, maar eigenlijk verplaats je de rommel. Loop af en toe eens door deze la of kast heen om te kijken wat je echt nog nodig hebt, iets bijna op is en zet of leg het gelijk weer netjes. Wat mensen vaak vergeten is dat er aan cosmeticaproducten ook een houdbaarheidsdatum zit, controleer dit eens en gooi het eventueel weg als het over datum is. Maak dan gelijk de lades of kastjes van binnen schoon. Een hele makkelijk tip is om bakjes te gebruiken, zo blijft het georganiseerd bij elkaar.

3. Grote schoonmaak

Doe het liefst één keer in de week een grotere schoonmaak. Maak dan alles iets grondiger schoon, nu ook de spiegel, wat extra kalk verwijderen, de vloer stofzuigen en dweilen en dit is gelijk een mooie kans om die badkamermeubels mee te nemen. Was je handdoeken en je badmat even goed, kan gewoon op 40 graden. Zit er schimmel op je douchegordijn? Laat hem even weken in water met azijn.

badkamerBron: marielle25 via HomeDeco Binnenkijken

4. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Er zijn veel verschillende soorten schoonmaakmiddelen te koop om je badkamer mee schoon te maken. Een goed en milieuvriendelijk schoonmaakmiddel is natuurazijn. Azijn werkt goed tegen kalk, verdun dit wel met water. Wil je liever gewoon schoonmaakmiddel gebruiken, dan is allesreiniger altijd een goed middel en voor kalk verwijderen heb je tegenwoordig goede sprays, hetzelfde geldt voor schimmelverwijderaars.

Kortom, door je badkamer goed schoon en geordend te houden lijkt je badkamer als nieuw. Tuurlijk zullen er langzamerhand gebruikssporen ontstaan, maar een stuk minder dan wanneer je jouw badkamer niet onderhoud. Wissel na verloop van tijd je handdoeken met nieuwe. Je badkamer opnieuw decoreren met wat andere spullen, kan ook een hoop doen.

Zie ook:

- Deze dingen moet je eigenlijk niet in de douche laten liggen
- Donkere badkamers zijn ontzettend sfeervol
- 6x zo creëer je meer opbergruimte in een kleine badkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...