Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Badkamer

Deze dingen moet je eigenlijk niet in de douche laten liggen

geschreven door Maartje
Deze dingen moet je eigenlijk niet in de douche laten liggen

Vaak ligt een doucherekje of -mandje aardig vol. Alles binnen handbereik hebben is wel zo handig. Het zou echter beter zijn als dit rekje een stuk leger zou zijn. Bij een aantal items is het namelijk beter om deze niet in de douche te laten liggen of te gebruiken.

1. Scheermesje
De meeste mensen hebben hun scheermesje waarschijnlijk in de douche liggen. Het ligt dichtbij en meestal scheert iemand zich onder de douche, dus het is een hele logische plek om hem neer te leggen. Maar het is eigenlijk helemaal geen goede plek voor een scheermes. Doordat de badkamer een erg vochtige omgeving is, kan je scheermesje sneller gaan roesten en bot worden. En je scheren met een roestig mesje is niet echt een goed plan, omdat je hierdoor ontstekingen kunt krijgen.

badkamerBron: Bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

2. Los stuk zeep
Een los stuk zeep is een perfecte plek voor bacteriën en ziektekiemen. Ook wordt het constant nat onder de douche, waardoor er een slijmerige substantie ontstaat. Droog het stuk zeep na het douchen af en bewaar hem op een droge plek of in een speciaal dicht zeepbakje.

3. Tandenborstel
Tandenpoetsen onder de douche scheelt vooral 's ochtends een hoop tijd en het is ook nog eens efficiënt. Ik raad het alleen wel af om je tandenborstel daarna bij de douche te laten liggen. Net als bij zeep, is dit ook een perfecte plek voor bacteriën en ziektekiemen om lekker te broeden en deze wil je niet in je mond hebben.

badkamerBron: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken

4. Gezichtsreiniger
Maak jij jouw gezicht altijd schoon onder de douche? Op zich is de gezichtsreiniger bewaren onder de douche niet heel slecht, maar je gezicht onder de douche schoonmaken is minder goed. Het water onder de douche is namelijk vaak te warm voor je gezicht, waardoor je huid kan uitdrogen. Je kan je gezicht beter wassen bij de wastafel met lauw water.

5. Handdoek
Het is wel zo lekker als jij na het uitzetten van de douche direct naar je handdoek kan grijpen. Het is niet fijn om een stuk door je huis te moeten lopen voor je je kunt afdrogen. Toch kun je je schone handdoeken beter iets verder van de douche bewaren. Beter nog is om ze buiten de badkamer te bewaren. Een schone handdoek blijft namelijk toch niet zo fris in de badkamer als je denkt. Hier komen namelijk een hoop bacteriën in te zitten. Wil je ze toch in de badkamer bewaren? Leg ze dan in een dichte kast.

6. Olie
Producten met olie kan je beter niet gebruiken onder de douche, omdat het niet heel veilig is. Het ruikt meestal heerlijk, maar het maakt de douche erg glad. Er blijft namelijk een olieachtig laagje liggen op de vloer, waardoor je makkelijk kan uitglijden. En vallen onder de douche kan best gevaarlijk zijn.

badkamerBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:

- 5 makkelijke manieren om je badkamer een make-over te geven
- Donkere badkamers zijn ontzettend sfeervol
- 6x zo creëer je meer opbergruimte in een kleine badkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...