Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

6x ideeën om de muur achter je bed te stylen

geschreven door Julia
6x ideeën om de muur achter je bed te stylen

Als de basis van je slaapkamer goed is, is de laatste (en leukste) stap het aanbrengen van decoratie. Hiermee zet je de puntjes op de 'i'. Denk aan het neerzetten van accessoires, maar vergeet ook niet om items op te hangen. Aan de muur achter je bed bijvoorbeeld. Ben je nog op zoek naar leuke decoratie voor de muur achter je bed? In deze blog laat ik je zes ideeën uit onze Binnenkijkers zien!

Verf

De laatste tijd zien we veel slaapkamers waarbij de muur achter het bed geschilderd is. Dit is dan de 'accentmuur' in de slaapkamer. Je kunt de muur natuurlijk helemaal schilderen, maar omdat je met verf zoveel kanten op kunt is het juist leuk om er iets origineels mee te doen. Hieronder is bijvoorbeeld een cirkel geschilderd, die oogt als een soort hoofdbord. De cirkel vormt een mooie achtergrond voor de lijstjes en accessoires. Je kunt natuurlijk ook andere vormen op de muur schilderen, of bijvoorbeeld de halve muur schilderen.

slaapkamer met geverfde muurBron: kelly_olman via HomeDeco Binnenkijken

Behang

Ook behang is heel geschikt om wat meer body aan de muur achter je bed te geven. Vooral behang met een print kleedt de muur aan. Behangtrends van nu zijn bijvoorbeeld fotobehang, behang met uitgesproken prints en botanisch behang. Eventueel kun je ervoor kiezen om de muur ook nog te stylen met bijvoorbeeld posters, maar dit is ook afhankelijk van hoe druk de print is.

slaapkamer met behangBron: marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Spiegels

Als je slaapkamer veel hoekige vormen bevat en strak ingericht is, kunnen ronde spiegels een leuke toevoeging zijn. Door verschillende groottes te kiezen en deze op verschillende hoogtes op te hangen, creëer je een speelse look. Kies voor spiegels die qua stijl bij elkaar passen, zo krijg je een mooi geheel. Op de foto hieronder zie je dat spiegels je slaapkamer een stuk gezelliger kunnen maken.

slaapkamer met spiegelsBron: een_huisje_in_dordt via HomeDeco Binnenkijken

Deuren

Wat de muur ook een beetje meer aankleedt, zijn oude deuren. Deze kunnen ook als een soort hoofdbord dienen. Ze geven je slaapkamer meteen een stuk meer karakter. Ook fijn is dat je ze in elke gewenste kleur kunt schilderen.

slaapkamer met oude deurenBron: fijnthuiszijn_nl via HomeDeco Binnenkijken

Originele items

Bij het aankleden van de wand achter je bed mag je best je creativiteit gebruiken. Mits een accessoire niet te zwaar is, kun je in feite alles aan je muur hangen. Tegenwoordig zijn er overal bijzondere wandornamenten te verkrijgen. Ook kun je eens een kijkje nemen op zolder. Misschien heb je daar nog wel bijzondere items liggen, die eigenlijk best wel leuk staan in de slaapkamer.

slaapkamer met hoedjesBron: poufspillows via HomeDeco Binnenkijken

Wanddoek

Als je op zoek bent naar iets dat je slaapkamer wat meer warmte geeft, is een wanddoek een goede optie. Het materiaal zorgt ervoor dat je slaapkamer wat gezelliger en warmer oogt. Om het helemaal af te maken, kun je je beddengoed qua kleur afstemmen op het wanddoek.

slaapkamer met wanddoekBron: noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Dit zijn de eerste 5 dingen die je voor de slaapkamer moet kopen
-5 manieren om een kledingrek in de slaapkamer te stylen
-Fleur je muren op met deze leuke wanddecoratie

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...