Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Dit zijn de eerste 5 dingen die je voor de slaapkamer moet kopen

geschreven door Rosa
Dit zijn de eerste 5 dingen die je voor de slaapkamer moet kopen

Heb je een nieuw huis of ga je de slaapkamer aanpakken? Lucky you! We worden namelijk enorm blij van het (her)inrichten van een ruimte. Maar, waar moet je beginnen? Wat zijn de onmisbare items? En wat is je basis? Wij helpen je graag een handje. Ik heb namelijk de vijf belangrijkste items voor in de slaapkamer op een rijtje gezet en ik vertel je direct waar je op moet letten bij het shoppen van deze items.

Matras & bed

Wist je dat je maar liefst eenderde van je leven slapend doorbrengt? Wel zo fijn als je dan lekker in bed kan liggen dus. Een goed matras is cruciaal voor de juiste nachtrust. Als je matras niet goed bij je past, slaap je minder goed en kan je lichaam niet optimaal tot rust komen en herstellen. Het gevolg hiervan is dat je minder goed presteert overdag en zelfs blijvende fysieke klachten kan overhouden. Het is daarom van groot belang dat je matras aan al jouw wensen en behoeften voldoet. Zo kan jij iedere dag uitgerust aan een nieuwe dag beginnen. Voor iedereen is een goed matras weer anders. Persoonlijke voorkeuren maar ook fysieke factoren zijn van belang bij het shoppen van een matras. Zo hebben je lengte, gewicht en eventuele ongemakken veel invloed op het type matras dat voor jou geschikt is. Laat je dus altijd goed voorlichten! Qua bed moet je vooral kiezen voor wat jij mooi vindt. Je kunt hier al onze bedden en boxsprings shoppen...

slaapkamer-inrichten Bron: Decoration Lovely

Onderschat het beddengoed niet

Je kunt nog zo'n fijn matras en bed hebben aangeschaft, je beddengoed is minstens zo belangrijk! Het is namelijk bewezen dat je onder kwalitatief beddengoed een stuk beter slaapt. Katoenen beddengoed slaapt natuurlijk al heerlijk en is makkelijk wasbaar, maar wil je echt uitpakken, kies dan bijvoorbeeld eens voor satijn. Deze stof voelt heerlijk zacht aan, als een tweede huid. En satijn heeft een mooie glans en luxe uitstraling. Zo waan je je in een luxe hotel in plaats van in je eigen bed. Kies voor het materiaal waar jij lekker onder ligt voor een optimale nachtrust.

slaapkamer-inrichten Bron: My Scandinavian Home

Kies goede gordijnen

Gordijnen zijn zo ontzettend belangrijk. Ze houden niet alleen het licht buiten, ze geven je ook een hoop privacy. De één houdt ervan om 's morgens wakker te worden met het daglicht dat rustig naar binnen schijnt door de lichtdoorlatende-gordijnen, de ander wilt de kamer juist zo donker mogelijk hebben. Wij raden altijd aan om twee soorten gordijnen op te hangen. Een set verduisterende gordijnen en eentje die licht doorlaat. Zo kun je bijvoorbeeld 's morgens en 's avonds tijdens het omkleden de lichtere gordijnen sluiten zodat je toch je privacy hebt en 's nachts sluit je de verduisterende variant voor een optimale nachtrust.

slaapkamer-inrichten Bron: @kimberinteriors

Een vloerkleed voor warme voeten

Oké toegegeven, een vloerkleed is misschien geen prioriteit in de slaapkamer. Maar, als je nu toch aan het inrichten bent, kun je hier het beste mee starten omdat 'ie vaak een stukje onder je bed ligt. Een vloerkleed maakt de ruimte knus, gezellig én je hebt altijd lekker warme voeten zodra je uit bed stapt. Win-win!

slaapkamer-inrichten Bron: My Scandinavian Home

Investeer in voldoende opbergruimte

Een opgeruimde slaapkamer zorgt onbewust voor een betere nachtrust. Zorg er dus voor dat je in voldoende opbergruimte investeert. Zo kun je alle rondslingerende items opbergen en uit het zicht zetten. Een goede kledingkast is hier al een goed voorbeeld van. Kom je alsnog ruimte tekort? Denk dan eens aan bakken die je onder je bed kwijt kunt, opbergdozen of een extra kledingrek.

slaapkamer-inrichten Bron: Binnenkijken bij Casaleander

Zie ook:
- Gespot bij Binnenkijkers: interieurs met groene accentmuur
- Zo combineer je warme en koele tinten in je interieur
- Deze woonitems staan prachtig bij de kleur Early Dew

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...