Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
7 handige tips voor een kleine woonkamer (of studio)

geschreven door mara

7 handige tips voor een kleine woonkamer (of studio)

Heb jij een kleine woonkamer? Of woon je in een studio? Dan weet je als geen ander dat het inrichten van je huis soms knap lastig kan zijn. Om het je wat makkelijker te maken heb ik 7 handige tips voor een kleine woonkamer op een rij gezet. Lees mee!


kleine woonkamer tipsFoto: Jess Lieu via Instagram

Gebruik spiegels

Een van de belangrijkste trucjes voor kleine ruimtes: het gebruik van spiegels. Door de spiegeling van de ruimte lijkt het twee keer zo groot en dat is natuurlijk precies wat je wilt. Ook wordt het licht weerkaatst, waardoor de kamer lichter lijkt.

kleine woonkamer tipsFoto: Cate St Hill

Ga voor 'slanke' of transparante meubels

Logge, lompe meubels kunnen in een klein interieur nóg grootser lijken en daardoor totaal misplaats ogen. Ga daarom liever voor slanke of transparante meubels, zoals een salontafel met glazen blad, een bank, kast of tafel op hoge, dunne pootjes en een fauteuil van rotan. Op die manier behoud je meer 'lucht' in de woonkamer.

kleine woonkamer tipsFoto: My Scandinavian Home

Werk in de hoogte

In een kleine woonkamer kun je al snel te maken krijgen met het gebrek aan opbergruimte. Probeer daarom niet alleen horizontaal te denken, maar ook verticaal. Boven een laag kastje kun je bijvoorbeeld aantal wandplanken hangen om nog meer opbergruimte te creëren.

kleine woonkamer tipsFoto: Mea Geabriel

Overweeg een uitschuifbare eettafel

In een kleine woonkamer past een wat kleinere eettafel natuurlijk het beste, maar wanneer je een diner voor vrienden of familie organiseert heb je natuurlijk wel voldoende plek aan tafel nodig. De tip: ga voor een uitschuifbare tafel. Zo heb je overdag meer loopruimte over en kun je 's avonds gemakkelijk extra zitplekken creëren.

kleine woonkamer tipsFoto: Onbekend

Kies een onopvallende kast

Zoals ik bij tip nummer #2 al schreef: grote, logge meubels lijken in een kleine woonkamer vaak nog groter en lomper. Vooral met kasten gebeurt dat snel. Kies daarom in een kleine kamer voor een opbergkast die slank/transparant is, óf voor een kast die onopvallend is. Wil je liever toch die grootse kast (zonder pootjes) en zijn de muren van je kamer wit, ga dan ook voor een witte kast. Een kast met spiegels werkt ook goed. Zo valt het minder op en vraagt het niet alle aandacht op.

kleine woonkamer tipsFoto: Tatiana Home Decor via Instagram

Ga voor voldoende verlichting

Altijd belangrijk, maar in een kleine woonkamer al helemaal! Verlichting kan een interieur maken of breken. Hoe klein de kamer ook is: zorg ervoor dat je altijd meerdere lichtbronnen in huis hebt. Een 'groot' licht en twee of drie sfeerlampjes heb je nodig om iets moois te creëren. Op die manier kun je het grote licht uitdoen en de twee of drie sfeerlichtjes hun werk laten doen. Denk bijvoorbeeld aan een wandlamp of een tafellamp. Knus!

kleine woonkamer tipsFoto: My Scandinavian Home

Accessoires? Less is more óf groepeer

In een kleine ruimte kan het neerzetten van veel accessoires al snel rommelig en goedkoop lijken. Zonde! Kies daarom voor liever een paar mooie stuks en laat de rest achterwege. Wil je toch graag met je verzameling vazen pronken? Groepeer ze! Kies één of twee plekken in de kamer waar je je accessoires wilt zetten en maak daar groepjes van vazen, kandelaars of andere leuke accessoires. Zo houd je je kamer overzichtelijk en opgeruimd.

Zie ook:
- Budget shopping: 28x prachtige vloerkleden
- De leukste items voor op een wandplank
-Zo kies je een kleurenpalet voor jouw interieur

 
 
9 veelvoorkomende interieurfouten en hoe je deze kunt vermijden
9 veelvoorkomende interieurfouten en hoe je deze kunt vermijden
geschreven door rosa

9 veelvoorkomende interieurfouten en hoe je deze kunt vermijden

Ah oh, interieurfouten... Wij begrijpen heel goed dat een huis inrichten af en toe een ontzettend lastige klus kan zijn. Hoe pak je het precies aan om van een lege ruimte een thuis te maken? Of misschien is je huis compleet ingericht maar klopt er voor je gevoel toch iets niet...

meer...