Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Zo kies je een kleurenpalet voor jouw interieur

geschreven door Rosa
Zo kies je een kleurenpalet voor jouw interieur

Ben jij toe aan een nieuwe look in huis? Of wie weet ga je wel verhuizen en zul je jouw nieuwe woning helemaal opnieuw moeten inrichten! Een kleurenpaletsamenstellen kan ontzettend lastig zijn. Hoe kies je namelijk de kleuren die het beste bij jou passen? Je wilt misschien wel een neutraal kleurenpalet maar moet niet aan een compleet wit huis denken. Wij helpen je graag een handje om een kleurenpalet te kiezen die perfect bij jou past!

kleurenpalet kiezen

Kleuren bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in huis. Door felle kleuren te gebruiken, krijg je bijvoorbeeld automatisch een energieboost en ga je je vrolijker voelen. Zachte kleuren zorgen juist voor een rustiger gevoel. Welke sfeer jij wilt uitstralen is heel persoonlijk. Het allerbelangrijkste is dan ook dat je goed weet hóe je kleuren met elkaar combineert.

Ton sur ton
Wil je graag rust uitstralen met je interieur? Kies dan voor ton-sur-ton. Je weet wel, één basiskleur kiezen en deze in meerdere tinten doorvoeren. Kies bijvoorbeeld voor blauw als basiskleur en vul deze aan met lichte en donkere tinten. Hier kun je natuurlijk zo gek doen als je zelf wilt! Heb je veel lef? Probeer dit dan uit met opvallende kleuren. Wil je het juist wat neutraler houden? Met zachte kleuren kun je dit ook prima doen. kleurenpalet kiezen

kleurenpalet kiezen

Harmonieuze kleuren
Dit klinkt een stuk lastiger dan het is! Harmonieuze kleuren zijn kleuren die dicht bij elkaar liggen op de kleurencirkel. Denk aan geel en groen, blauw en paars en oranje en geel. Let er wel op, dat je deze kleuren vervolgens combineert met lichte, neutrale tinten als grijs, ecru of wit. Anders kan het een té bonte bedoening worden. Harmonieuze kleuren doen het perfect in de woonkamer. Hier durf je toch iets meer lef te tonen dan in de slaapkamer, maar wil je het geheel wel rustig houden. Perfect dus om met jouw favoriete kleuren aan de slag te gaan.

kleurenpalet kiezen

kleurenpalet kiezen

Contrasterend kleurenpalet
Deze manier om een kleurenpalet samen te stellen is echt voor de dare devils onder ons! Houd je van een energiek en vrolijk gevoel in huis? Wil je jouw interieur echt een eigen identiteit geven? Ga dan voor contrasterende kleuren. Denk een blauw en rood, paars en oranje maar ook groen en rood! Naast de opvallende kleuren, kun je natuurlijk ook voor zwart - wit gaan. Door gebruik te maken van lichte of juist harde kleuren, houd je zelf in de hand hoeveel energie een ruimte uitstraalt ;-). kleurenpalet kiezen

Verder raden wij aan om altijd een contrastkleur te kiezen. Als je bijvoorbeeld een neutraal kleurenpalet hebt met de populaire kleur Early Dew en simply bread, kies dan voor een accent van bijvoorbeeld Macaron Peach. Je maakt het geheel zo net iets spannender.

kleurenpalet kiezen

Extra tip: test van te voren altijd of de kleuren bij jou in huis net zo mooi staan als dat je in gedachte hebt met de kleurtesters. In iedere ruimte is de lichtinval namelijk anders.

kleurenpalet kiezen

Zie ook:
- De meest gemaakte fouten bij het verven van de muur
- De meest gemaakte fouten bij het kiezen van een kleur in je interieur
- Zo moet jij je muren verven volgens de experts

 
 
Binnenkijken

Binnenkijken in een klein appartement met een slimme indeling

geschreven door Charlotte
Binnenkijken in een klein appartement met een slimme indeling

Vandaag laat ik jullie binnenkijken in een klein appartement met een slimme indeling. Thehomestoriesnl heeft haar studio superhandig en stijlvol ingericht. Een interieur met prachtige kleuren en toffe accessoires. Door haar slimme manier van indelen, lijkt de studio groter. De studio is één mooi ...

meer...