Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

De meest gemaakte fouten bij het schilderen van de muur

De meest gemaakte fouten bij het schilderen van de muur

Het lijkt allemaal veel makkelijker dan het is: het verven van de muren. Er kan namelijk van alles misgaan en waarschijnlijk heb je het zelf meerdere keren mogen ervaren. Dat is nu verleden tijd! Voorkom de meest gemaakte fouten bij het verven van een muur en lees snel verder.

kleur woonkamer licht
Bron: dbarnas

1. Je ziet nog vegen van de kwast/roller

Niks is meer frusterend om na het verven van de muur erachter te komen dat je de vegen van de kwast of roller nog kan zien. Om dit volgende keer te voorkomen, zorg ervoor dat je goede kwaliteit kwasten en rollers koopt! Én neem geen koffiepauze tussen het verven door!

kleur woonkamer blauw
Bron: dijkjevaneenhuis

2. De verf is niet dekkend

Ja, dit is ook een kwestie van een goede kwaliteit verf kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een kleur uit de collectie van Flexa! Dan weet je zeker dat het niet fout gaat.

kleur woonkamer blauw
Bron: morethanliving

3. Bubbeltjes, druppels

Om bubbeltjes en stof onder het verf te voorkomen is het belangrijk dat je de muur schuurt van tevoren. Dan zitten er geen rare bubbeltjes en druppeltjes op je geverfde muur!

kleur woonkamer zwart
Bron: wonenbydjo

4. De tape heeft verf meegenomen

Super goed, je hebt netjes tape gebruikt om het plafond etc te beschermen. Wacht niet te lang met het verwijderen van die tape! Als je namelijk te lang wacht en bijvoorbeeld pas de dag na het verven de tape weghaalt, is de kans groot dat je verf mee kan trekken.

kleur woonkamer roze
Bron: greet

5. Verf op een plek waar het niet hoort

Dit is iedereen wel eens overkomen, je wordt zelfverzekerd tijdens het verven, begint sneller te werken en jahoor! Verf op de muur die niet geverfd moest worden! Meestal kun je dit probleem oplossen door een vochtig sponsje meteen de (nog natte) verf te verwijderen.

Zie ook:
- 10x de populairste interieurs van Pinterest
- Dit is dé trend van het moment!
- HomeDeco favorites: de bestsellers van week 17

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...