Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

7 kleine aanpassingen die je interieur nét iets unieker maken

geschreven door Mara
7 kleine aanpassingen die je interieur nét iets unieker maken

Bijna iedere interieurliefhebber zal het herkennen: de drang om maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks je interieur een beetje te veranderen. Ontzettend leuk om te doen, maar iets minder leuk voor je portemonnee.

Daarom geven we je in dit artikel zeven voorbeelden van aanpassingen die makkelijk én budgetproof zijn. Zo kun je lekker blijven veranderen in je huis zonder je banksaldo te moeten plunderen, direct de hele boel te moeten omgooien en je partner lief aan te moeten kijken om hem zover te krijgen dat 'ie die zware kast toch écht naar de andere kant van de kamer moet tillen. ;-)

Kijk mee & laat je inspireren!

1. Draai je vloerkleed om

Een vloerkleed heeft veel invloed op de sfeer en uitstraling van je huis. Ben je jouw vloerkleed stiekem een beetje zat? Draai 'm dan eens om! Uiteraard is dit niet bij ieder vloerkleed mogelijk (zoals bij de wat meer 'fluffy' kleden) maar bij veel vloerkleden mag de onderkant ook best gezien worden. De kleuren zijn net even anders, je ziet de textuur van het kleed net iets beter.. Kortom; de ruimte ziet er direct weer anders uit.

Draai je vloerkleed om
Bron: BintiHome

2. Maak je oude restjes verf op

Heb je nog wat potjes verf staan waarvan je even niet meer weet wat je ermee moet? Verzamel al je (oude) manden, vazen, krukjes, pollepels en andere items die je kunt schilderen en ga aan de slag! Ga voor een Scandinavische look en schilder de onderkant van je manden wit of ga voor vrolijk en dompel de pootjes van een kruk in zachtroze, geel of mintgroen.

Maak je oude restjes verf op
Bron: Homedit

Maak je oude restjes verf op
Bron: MyDomaine

3. Verzamel de mooiste takken in een vaas

Ga het bos in en verzamel een mooi bosje takken om deze vervolgens thuis in een (transparante) vaas te stoppen. Heel simpel, goedkoop en makkelijk, maar het geeft een ontzettend leuk effect! Pluspunt: ook wanneer je absoluut geen groene vingers hebt en normaal gesproken geen één plant het bij je overleeft, kan het niet fout gaan met deze takken. ;-)

Verzamel de mooiste takken in een vaas
Bron: Paulina Aarcklin

Verzamel de mooiste takken in een vaas
Bron: Sheerluxe

Verzamel de mooiste takken in een vaas
Bron: CRDecoration

4. Drapeer een plaid of vachtje over de bank

Ben je een beetje uitgekeken op de bank of wil je de zithoek gewoon nog iets knusser en warmer maken? Drapeer er een mooi plaid overheen of ga voor een stoer (schapen)vachtje. Leg er vervolgens wat fijne kussens op en voila: vanaf nu is de bank écht je favoriete plek in huis.

Drapeer een plaid of vachtje over de bank
Bron: Unkown

Drapeer een plaid of vachtje over de bank
Bron: Urban Couture

5. Hang een klamboe boven je bed

Slaapkamers worden vaak een beetje vergeten of verwaarloosd als het om decoreren gaat. Zonde! Richt je slaapkamer zo in, dat je iedere dag weer blij je bed in stapt. Hoe rot je dag ook was: bij het zien van je interieur val je weer happy in slaap! ;-)

Creëer een dromerige sfeer door een mooie, witte klamboe op te hangen. Je voelt je net een prinsesje en als extra voordeel houd je ook nog eens de muggen van je vandaan.

Hang een klamboe boven je bed
Bron: The Style Junkies

Hang een klamboe boven je bed
Bron: Atelje 18

6. Schuur een meubelstuk terug naar de originele kleur

Wil je je kast of tafel in een andere kleur hebben, maar geen idee welke kleur? Schuur 'm weer terug naar de originele staat! Die oude, vintage look geeft je interieur een warme uitstraling en het past perfect bij de trends van dit moment.

Schuur een meubelstuk terug naar de originele kleur
Bron: Lisa Romerein

Schuur een meubelstuk terug naar de originele kleur
Bron: Style-Files

7. Mix & match verschillende vloerkleden met elkaar

Maak je interieur interessanter en spannender door meerdere vloerkleden neer te leggen. Leg ze nonchalant over elkaar heen en speel met verschillende groottes en vormen.

mix en match verschillende vloerkleden
Bron: Unkown

mix en match verschillende vloerkleden
Bron: Apartment Therapy

Zie ook:
- Shop the look: knus Scandinavisch interieur
- Interior crush: Zweeds huisje bij het meer
- In 6 stappen naar een Scandinavisch interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...