Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Badkamer

7 kleine badkamerstyling-foutjes waardoor je badkamer veel goedkoper oogt

geschreven door Rosa
7 kleine badkamerstyling-foutjes waardoor je badkamer veel goedkoper oogt

Dat de badkamer steeds belangrijker wordt in ons interieur is geen geheim. Naast dat een badkamer voornamelijk een praktische ruimte is, mag 'ie tegenwoordig ook gezien worden! Toch zijn er tijdens het stylen van de badkamer 7 fouten die regelmatig gemaakt worden, waardoor het hele effect van de mooie badkamer verloren gaat. Ben jij benieuwd welke fouten dit zijn en hoe het dan wel moet? Lees dan snel verder.

Verwaarloosde opbergruimte

Een van de meest gemaakte fouten in de badkamer is het niet voldoende nadenken over de opbergruimte. Hierdoor is er vaak een tekort aan opbergruimte en dat resulteert in een rommelig ogende badkamer. Wees slim bij het inrichten van de badkamer. Kies daarom voor wastafelmeubels met voldoende opbergruimte, medicijnkasten en andere mooie kasten of opbergers.

badkamerBron: Archdaily

Onvoldoende (goede) lichtbronnen

Een badkamer komt heel goedkoop over als er niet goed over de verlichting is nagedacht. Veel mensen denken er met een paar spotjes wel vanaf te zijn. Toch is niets minder waar. Gebruik verschillende lichtbronnen om het beste resultaat te krijgen. Als je gebruik maakt van maar één lichtbron, kun je niet goed zien hóe je je make-up aanbrengt of dat je misschien nog een veeg dagcrème niet goed hebt uitgesmeerd. Zorg dus voor goede verlichting en meerdere bronnen.

badkamerBron: Decofavo via HomeDeco Binnenkijken

Té veel afwerkingen

Super leuk natuurlijk die marmeren muur, mozaïek-vloer, de houten wastafelmeubels, en het betonnen bad. Toch is het niet verstandig om dit allemaal met elkaar te combineren. Als je voor te veel verschillende afwerkingen en patronen kiest, oogt het geheel erg goedkoop en ondoordacht. Kies liever voor de vloer en wanden hetzelfde materiaal. Wil je toch graag een statement maken? Kies dan voor een opvallende vloer óf geef één wandje in de badkamer een opvallende kleur of patroon.

badkamerBron: Wowowhome

Te laat over de elektra nadenken

Denk van te voren goed na welke elektra je in de badkamer gaat gebruiken èn hoe je dit gaat opbergen. Het is bijvoorbeeld super leuk om een spiegel met verlichting te kopen, maar je moet de stekkers wel (netjes) kwijt kunnen. Als je in het vroege stadium hier al over nadenkt, kunnen alle stekkers en draden onzichtbaar weggewerkt worden. Denk ook na of je bijvoorbeeld elektrische apparaten gaat gebruiken in de badkamer. Bijvoorbeeld een föhn. Zorg dat hier voldoende ruimte voor is in de lades en opbergkasten. Niets oogt zo goedkoop in de badkamer als alle rondslingerende stekkers.

badkamerBron: Bykaar via HomeDeco Binnenkijken

Onhandig materiaal

Deze fout wordt helaas veel te vaak gemaakt. Naast dat het super onhandig is, kan het in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn. Mensen zijn namelijk vaak geneigd om eerst te kijken naar wat zij mooi vinden, maar niet na te denken wat er gebeurt als deze materialen vochtig worden. Sommige mooie decoratieve tegels, worden namelijk spekglad zodra ze nat worden. Kies daarom altijd een tegel uit die speciaal voor de badkamer is óf laat je vloer behandelen zodat 'ie niet meer glad wordt.

badkamerBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken

Er geen persoonlijkheid in stoppen

De badkamer is ook een ruimte waar je een stukje van jezelf mag laten zien. Een standaard badkamer uit een magazine is misschien wel heel mooi, maar niet van jou. Probeer er dus altijd je eigen twist aan te geven. Dit kan je doen door middel van planten, bijzondere lampen of zelfs behang!

badkamerBron: Interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Geen rekening met de luchtvochtigheid in de ruimte houden

De badkamer is over het algemeen een hele vochtige ruimte. Houd hier ook rekening mee terwijl je 'm inricht. Zo'n vrolijk behangetje is natuurlijk super leuk in de badkamer, maar is misschien niet altijd de slimste keuze. Kies daarom voor behang dat geschikt is voor de vochtige ruimte.

badkamerBron: Mireille49 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Planten in je badkamer? Hierbij de beste tips op een rijtje
- Kleine badkamer? 6 tips om 'm groter te laten lijken
- Trend: badkamermeubels van lichtgekleurd hout

 
 
Planten

Zo sleep je je kamerplanten het najaar door

geschreven door Gaby
Zo sleep je je kamerplanten het najaar door

De dagen worden kouder en het begint langzamerhand steeds minder lang licht te worden. Tijd om jouw planten een beetje extra aandacht te geven! Als jij in het voorjaar weer volop van je kamerplanten wil genieten, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden voordat het hartje win...

meer...