Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Badkamer

7 kleine badkamerstyling-foutjes waardoor je badkamer veel goedkoper oogt

geschreven door Rosa
7 kleine badkamerstyling-foutjes waardoor je badkamer veel goedkoper oogt

Dat de badkamer steeds belangrijker wordt in ons interieur is geen geheim. Naast dat een badkamer voornamelijk een praktische ruimte is, mag 'ie tegenwoordig ook gezien worden! Toch zijn er tijdens het stylen van de badkamer 7 fouten die regelmatig gemaakt worden, waardoor het hele effect van de mooie badkamer verloren gaat. Ben jij benieuwd welke fouten dit zijn en hoe het dan wel moet? Lees dan snel verder.

De foto's in deze blog zijn voorbeelden hoe het wel moet ;).

Verwaarloosde opbergruimte

Een van de meest gemaakte fouten in de badkamer is het niet voldoende nadenken over de opbergruimte. Hierdoor is er vaak een tekort aan opbergruimte en dat resulteert in een rommelig ogende badkamer. Wees slim bij het inrichten van de badkamer. Kies daarom voor wastafelmeubels met voldoende opbergruimte, medicijnkasten en andere mooie kasten of opbergers.

donkere-badkamer-gouden-accentenBron: Ayla3 via HomeDeco Binnenkijken




 

Onvoldoende (goede) lichtbronnen

Een badkamer komt heel goedkoop over als er niet goed over de verlichting is nagedacht. Veel mensen denken er met een paar spotjes wel vanaf te zijn. Toch is niets minder waar. Gebruik verschillende lichtbronnen om het beste resultaat te krijgen. Als je gebruik maakt van maar één lichtbron, kun je niet goed zien hóe je je make-up aanbrengt of dat je misschien nog een veeg dagcrème niet goed hebt uitgesmeerd. Zorg dus voor goede verlichting en meerdere bronnen.

Je kunt ook kiezen voor dimbaar licht. Zo kun je veel licht gebruiken wanneer je dit nodig hebt. En je kunt het licht dimmen voor een romantische sfeer.

badkamerBron: Decofavo via HomeDeco Binnenkijken




 

Té veel afwerkingen

Super leuk natuurlijk die marmeren muur, mozaïek-vloer, de houten wastafelmeubels, en het betonnen bad. Toch is het niet verstandig om dit allemaal met elkaar te combineren. Als je voor te veel verschillende afwerkingen en patronen kiest, oogt het geheel erg goedkoop en ondoordacht. Kies liever voor de vloer en wanden van hetzelfde materiaal. Wil je toch graag een statement maken? Kies dan voor een opvallende vloer óf geef één wandje in de badkamer een opvallende kleur of patroon.

mozaïek-muur-gouden-doucheBron: Nomadhomebykim via HomeDeco Binnenkijken




 

Te laat over de elektra nadenken

Denk van te voren goed na welke elektra je in de badkamer gaat gebruiken èn hoe je dit gaat opbergen. Het is bijvoorbeeld super leuk om een spiegel met verlichting te kopen, maar je moet de stekkers wel (netjes) kwijt kunnen. Als je in het vroege stadium hier al over nadenkt, kunnen alle stekkers en draden onzichtbaar weggewerkt worden. Denk ook na of je elektrische apparaten gaat gebruiken in de badkamer, bijvoorbeeld een föhn. Zorg dat hier voldoende ruimte voor is in de lades en opbergkasten. Niets oogt zo goedkoop in de badkamer als alle rondslingerende stekkers.

badkamerBron: Bykaar via HomeDeco Binnenkijken




 

Onhandig materiaal

Deze fout wordt helaas veel te vaak gemaakt. Naast dat het super onhandig is, kan het in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn. Mensen zijn namelijk vaak geneigd om eerst te kijken naar wat zij mooi vinden, maar niet na te denken wat er gebeurt als deze materialen vochtig worden. Sommige mooie decoratieve tegels, worden namelijk spekglad zodra ze nat worden. Kies daarom altijd een tegel uit die speciaal voor de badkamer is óf laat je vloer behandelen zodat 'ie niet meer glad wordt.

badkamerBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken




 

Er geen persoonlijkheid in stoppen

De badkamer is ook een ruimte waar je een stukje van jezelf mag laten zien. Een standaard badkamer uit een magazine is misschien wel heel mooi, maar niet van jou. Probeer er dus altijd je eigen twist aan te geven. Dit kan je doen door middel van planten, bijzondere lampen of zelfs behang!

badkamerBron: Interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken




 

Geen rekening met de luchtvochtigheid in de ruimte houden

De badkamer is over het algemeen een hele vochtige ruimte. Houd hier ook rekening mee terwijl je 'm inricht. Zo'n vrolijk behangetje is natuurlijk super leuk in de badkamer, maar is misschien niet altijd de slimste keuze. Kies daarom voor behang dat geschikt is voor de vochtige ruimte. Dit geld ook voor planten, in deze blog lees je welke planten graag vertoeven in jouw badkamer.

badkamerBron: Mireille49 via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Deze planten vertoeven graag in je badkamer
- Zo richt jij jouw iets wat kleine badkamer in
- De badkamer van 2023 inrichten

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...