Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Alles wat je wilt weten over pioenrozen

geschreven door Maartje
Alles wat je wilt weten over pioenrozen

Er zijn veel seizoensbloemen, waaronder ook de pioenrozen. Deze bloeien met name in mei en in juni. Pioenrozen koop je vaak als ze nog niet uitgebloeid zijn, maar nog in de knop zitten. Zodra ze uitkomen komen er een prachtige bloemen uit. Het lijkt alsof er een soort explosie heeft plaatsgevonden, zo groot worden de bloemen! Maar hoe verzorg je pioenrozen het beste, zodat je er zolang mogelijk van kan genieten?

pioenrozenBron: maaike036 via HomeDeco Binnenkijken

Geef ze genoeg ruimte en water
Pioenrozen worden erg groot. Geef ze in de vaas ruimte zodat ze alle ruimte hebben om volledig uit te bloeien. Ook houden de bloemen van genoeg water. Zet ze in lauwwarm water. Zodra je na een paar dagen ziet dat het water minder is geworden, vul het dan bij.

Suiker
Pioenrozen houden van suiker. Doe dus af en toe een schepje suiker in het water. Ze zullen mooi bloemen en langer goed blijven. Zorg ook dat je het water regelmatig ververst. Doe wat snijbloemvoeding erbij of een scheutje bleek en de bloemen zijn je dankbaar en je vaas blijft schoner. Zo kun je een stuk langer genieten van deze mooie bloemen.

pioenrozenBron: Randi Garrett design

Dichte knoppen
Het kan voorkomen dat niet alle knoppen uitkomen. Dit komt door het plakkerige laagje suiker dat eroverheen zit. Dit is heel makkelijk op te lossen. Houdt de bloem onderste boven en laat er een zachte straal lauwwarm water overheen lopen. Op deze manier spoel je het plakkerige laagje eraf en gaat de knop hopelijk open.

pioenrozenBron: afloral

Zie ook:
- 20x trendy stoelen voor aan de eettafel
- Met deze stoelen geef je jouw interieur een stoere touch
- Zo moet jij je bananenplant verzorgen

 
 
Planten

Dit zijn de kamerplanten die in de zon kunnen staan

geschreven door Maartje
Dit zijn de kamerplanten die in de zon kunnen staan

Iedere plant heeft andere verzorging nodig. De ene moet je meer water geven dan de andere. En sommige planten houden er wel van om lekker in het zonnetje gezet te worden, maar lang niet allemaal. Wanneer je een plant in de zon zet die er niet zo goed tegen kan, zul je dit vrij snel zien. De randj...

meer...