Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Alles wat je wilt weten over pioenrozen

geschreven door Maartje
Alles wat je wilt weten over pioenrozen

Er zijn veel seizoensbloemen, waaronder ook de pioenrozen. Deze bloeien met name in mei en in juni. Pioenrozen koop je vaak als ze nog niet uitgebloeid zijn, maar nog in de knop zitten. Zodra ze uitkomen komen er een prachtige bloemen uit. Het lijkt alsof er een soort explosie heeft plaatsgevonden, zo groot worden de bloemen! Maar hoe verzorg je pioenrozen het beste, zodat je er zolang mogelijk van kan genieten?

pioenrozenBron: maaike036 via HomeDeco Binnenkijken

Geef ze genoeg ruimte en water
Pioenrozen worden erg groot. Geef ze in de vaas ruimte zodat ze alle ruimte hebben om volledig uit te bloeien. Ook houden de bloemen van genoeg water. Zet ze in lauwwarm water. Zodra je na een paar dagen ziet dat het water minder is geworden, vul het dan bij.

Suiker
Pioenrozen houden van suiker. Doe dus af en toe een schepje suiker in het water. Ze zullen mooi bloemen en langer goed blijven. Zorg ook dat je het water regelmatig ververst. Doe wat snijbloemvoeding erbij of een scheutje bleek en de bloemen zijn je dankbaar en je vaas blijft schoner. Zo kun je een stuk langer genieten van deze mooie bloemen.

pioenrozenBron: Randi Garrett design

Dichte knoppen
Het kan voorkomen dat niet alle knoppen uitkomen. Dit komt door het plakkerige laagje suiker dat eroverheen zit. Dit is heel makkelijk op te lossen. Houdt de bloem onderste boven en laat er een zachte straal lauwwarm water overheen lopen. Op deze manier spoel je het plakkerige laagje eraf en gaat de knop hopelijk open.

pioenrozenBron: afloral

Zie ook:
- 20x trendy stoelen voor aan de eettafel
- Met deze stoelen geef je jouw interieur een stoere touch
- Zo moet jij je bananenplant verzorgen

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...