Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

De 5 meest gemaakte fouten bij de inrichting van een kinderkamer

geschreven door Rosa
De 5 meest gemaakte fouten bij de inrichting van een kinderkamer

Zodra je baby opgroeit tot peuter en vervolgens tot kleuter, zal de babykamer ook langzamerhand transformeren naar een kinderkamer. De wieg maakt plaats voor een bed, de commode transformeert naar ladekast en er wordt plek gemaakt waar je kind zelf lekker kan spelen. Doordat de kinderen langzaam opgroeien, worden ze automatisch ook steeds verstandiger. Ze willen dingen zelf doen, laten zien hoe groot ze eigenlijk al zijn.

Waar ik eerder al schreef over de meest gemaakte fouten bij de inrichting van een babykamer, worden er natuurlijk bij de inrichting van de kinderkamer ook verschillende interieurfouten gemaakt.

1. Monotoon

Als je de hele kinderkamer in dezelfde kleur houdt, komt dit saai over. Kinderen houden nou eenmaal van (een beetje) kleur en afwisseling. Ben je zelf fan van neutrale kleuren? Houdt de basis dan neutraal. Voeg wat kleur toe door bijvoorbeeld een vrolijk dekbedovertrek, een gekleurd vloerkleed of wat opvallende kussens neer te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om één wand te behangen met een gek behangetje of te voorzien van een likje verf in een zachte kleur.

Bron: Mama Birdlife

2. Te vol

Probeer de kamer niet vol te stoppen met kindermeubilair en speelgoed. Er moet nog voldoende ruimte zijn om lekker te spelen. Ook door je meubels niet multifunctioneel te benutten, kun je een hoop ruimte mislopen. Kies bijvoorbeeld voor een bed met lades, een grote opbergkist dat meteen als bankje kan dienen of ga voor een hoogslaper.

Bron: Deco Journal des femmes

3. Dezelfde serie

Als je veel spullen van dezelfde serie koopt, lijkt het al gauw of de babykamer regelrecht uit een woonmagazine komt. Het is belangrijk dat je een eigen twist geeft aan de kinderkamer. Kies meubels uit verschillende series en probeer accessoires van verschillende merken te combineren. Wees niet bang om verschillende stijlen samen te brengen, een kinderkamer mag wel een beetje eigenwijs zijn.

Bron: Bonne soeurs

4. Onveilig

Hoe stylish je kinderkamer ook is, veiligheid staat voorop. Je wilt je kind tenslotte met een gerust hart laten spelen. Zorg er dus voor dat alle stopcontacten zijn voorzien van een kinderbeveiliging en bescherm de kinderen tegen hete verwarmingsbuizen. Verwerk de buizen in de muur of zet grote meubelen voor de buizen. Anders kunnen kinderen lelijke brandwonden oplopen.

Bron: Petit and small

5. Egale muur bij hoog plafond

Als de kinderkamer een hoog plafond heeft, kunnen de kinderen zich extra klein voelen. Wanneer je de wanden in een egale kleur houdt, versterk je dit gevoel alleen maar. Je kunt in dit geval beter kiezen voor een (klein) motief op de wanden óf verdeel de wand in tweeën door twee kleuren verf te gebruiken.

Bron: Solebich

Zie ook:

- Shopping list: 14x de leukste klokken voor de kinderkamer
- 18x leuke items voor de kinderkamer
- De 4 meest gemaakte fouten bij de inrichting van de babykamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...