Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Tuin

De lente is begonnen! 5 tips om je balkon of tuin klaar te maken

geschreven door Mara
De lente is begonnen! 5 tips om je balkon of tuin klaar te maken

Nu we veelal sociaal contact moeten vermijden en vooral thuis moet blijven, is dit hét moment om je balkon of tuin op te knappen. Dan kom je toch buiten en kun je wat vitamine D opdoen. Een goede reden dus om lekker naar buiten te gaan. In deze blog geef ik je vijf tips om je balkon of tuin klaar te maken voor de lente. Let's go!
(Sfeerfoto: Washplate via HomeDeco Binnenkijken)

Stap 1: schoonmaken en/of opruimen

De belangrijkste tip is natuurlijk om je tuin of balkon eerst schoon te maken en/of op te ruimen. Haal bijvoorbeeld de groene aanslag op je terras of balkon weg (dit kan met schoonmaakazijn), gooi afgebroken takken weg, haal een doekje over het hekwerk rondom je balkon, maai het gras, haal onkruid tussen de tegels weg, et cetera. Daarmee oogt je tuin/balkon al direct een stuk frisser!

Stap 2: creëer fijne zitplekjes

Ook nu de temperaturen nog niet super hoog zijn, is het fijn om al lekker in het zonnetje te zitten. Een goede zithoek of verschillende zitplekjes zijn dus onmisbaar! Ga voor een complete loungeset of een mooie tuinbank en hang verder nog een vrolijke hangmat op.

Stap 3: pimp de schutting of muur

De schutting: voor veel mensen is het een doorn in het oog. Heb je zo'n mooie, groene tuin gecreëerd, heb je alsnog die saaie schutting! Onze oplossing: pimp de schutting! Geef 'm een likje verf en hang wat leuke accessoires op: een wandrek bijvoorbeeld met hangplanten of klimop, of een stylish tuinposter van SIPP Outdoor. Dat kun je ook met een muurtje doen, geef die bijvoorbeeld een zonnig kleurtje. Denk aan zalmroze of zacht oranje. Hállo Spaanse vibes!

Stap 4: style het af met accessoires

Kussens en plaids mogen uiteraard niet ontbreken om je balkon of tuin nog fijner te maken! Zet je terras vol met mooie potten (van bijvoorbeeld Mica Decorations) gevuld met fleurige bloemen en gebruik lantaarns (Light&Living heeft prachtige lantaarns in hun collectie) en andere verlichting om het nog gezelliger te maken.

Ben je dol op glaswerk, maar durf je dat buiten niet aan? Dan zijn de onbreekbare vazen van House of Merchant wellicht iets voor jou! Daarmee creëer je een glazen look, maar hoef je niet bang te zijn dat het kapot valt met een zuchtje wind.

Extra tip voor balkons
Een mooie afscheiding kan je balkon maken of breken! Het is dus belangrijk om daar aandacht aan te besteden. Ga bijvoorbeeld voor een bamboemat die je tegen het bestaande hek aanmaakt, of ga voor de leuke balkonafscheidingen van SIPP Outdoor:

Zie ook:
- Dit zijn de 3 tuintrends van 2020
- De leukste tuinen uit onze binnenkijkers
- Simpele budget manieren om je huis lenteklaar te maken

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...