Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Verlichting

De leukste lampen voor de donkere dagen

geschreven door Lynn
De leukste lampen voor de donkere dagen

Elke dag wordt het steeds iets donkerder in ons kikkerlandje. Maar dit hoeft zeker geen somber effect op je dag te geven. Want we kunnen het nu juist binnen extra gezellig maken, en dit doen we vooral met sfeervolle verlichting. Een leuk lampje op je bureau, in een lege hoek of op de vensterbank maakt het in huis erg knus. In deze blog geef ik je inspiratie over verschillende lampen en laat ik je onze leukste exemplaren zien. Laten we de donkere dagen samen gezellig maken!

Lampje op kantoor

Je ogen vinden het fijn om naast het licht van je beeldscherm ook genoeg ander licht te zien. Helemaal wanneer je lang zit te werken helpt dit tegen vermoeide ogen. Daarnaast maakt een tafellamp je bureau helemaal af. Je kunt voor een praktisch exemplaar gaan, als je naast je laptop ook met andere papieren bezig bent. Of ga voor een lamp die vooral veel sfeer en genoeg licht geeft.

Warm wit licht staat erg gezellig maar voor op kantoor kun je toch het beste voor een koelere lamp kiezen. Hier kun je het beste voor 3000 of 4000 Kelvin gaan. Dit licht is alsnog sfeervol maar zorgt voor een energieke en actieve sfeer. Ideaal voor je productiviteit!

bureau-lamp-hout-industrieelBron: Huisjeboompjeboys via HomeDeco Binnenkijken



Table Lamp Husk
Leitmotiv

 

Wandlampen voor aan de muur

Is jouw kamer vrij donker maar wil je geen spotjes of hanglampen? Denk er dan over na om een wandlamp op te hangen. Deze lamp neemt weinig ruimte in maar geeft wel veel sfeer. Ook kan de lamp erg praktisch zijn als je hem bijvoorbeeld boven je leeshoek hangt of naast je bed.

wandlamp-kalimantan-woonkamerBron: Huisvanisa via HomeDeco Binnenkijken




 

Vul de lege hoek op met een vloerlamp

Een echte eyecatcher in huis is de vloerlamp. Deze lamp bestaat vaak uit een speciaal design die voor iedere woonstijl te verkrijgen is. Wel neemt een vloerlamp wat meer ruimte in, maar dat is natuurlijk niet erg als je een lege hoek wilt opvullen. De perfecte oplossing voor meer sfeer in huis!

vloerlamp-rotan-woonkamerBron: Bouw_huisje via HomeDeco Binnenkijken




 

Hang- en plafondlampen


hanglamp-eettafel-zwartBron: 12novemberhuisje via HomeDeco Binnenkijken




 

Deze lampensoort vormt vaak de basis van het lichtplan. Je zal waarschijnlijk wel al een hanglamp boven de tafel hebben hangen, boven je bed of de keukenbar. Maar deze kan net niet het soort licht geven wat jij in je hoofd hebt. Om dit op te lossen kun je twee dingen doen:

Allereerst kun je de lichtbron zelf vervangen. Lichtbronnen die rond de 2700 Kelvin zitten geven mooi warm licht. Deze zijn dus perfect voor leefruimtes waar sfeer een belangrijke rol speelt. Je zou natuurlijk ook de lamp zelf kunnen vervangen. Ga bijvoorbeeld voor een mooie bamboe hanglamp die mooie licht effecten op de muur geeft. Of kies een glazen hanglamp waarvan het glas een lichte kleur heeft. Je zal zien dat dit gelijk een groot verschil geeft.

hanglamp-japandi-slaapkamerBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

Sfeerverlichting

Om het geheel aan te vullen ga je aan de slag met sfeerverlichting. Op dit moment kun je dit mooi toepassen met kerstverlichting en fairy lights. Maar ook kaarsen en andere kleine lampen tellen mee. Wanneer je het echt even niet weet is het slim om opnieuw te beginnen en een lichtplan te maken. Zo heb je een goed overzicht en kun je stap voor stap kijken waar je het nog gezelliger kan maken.

witte-dinerkaarsen-kerststukBron: Britt_vandenbroek via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Gezellige lampentrends voor 2023
- Verschillende lampen om de slaapkamer sfeer te geven
- Lampen onder de €100 die jouw huis een chique look geven

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...