Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Verlichting

De leukste sfeerverlichting voor in huis

geschreven door Maartje
De leukste sfeerverlichting voor in huis

Goede verlichting is allesbepalend voor de sfeer in je interieur. Kijk eens bij een flat naar boven, dan zie je heel duidelijk hoe verschillend de verlichting is bij iedereen thuis. Bij de ene woning zie je meer wit licht, bij de andere zie je warmere verlichting en tegenwoordig kan je ook nog andere kleuren kiezen. Er zijn verschillende soorten verlichting: functionele verlichting, algemene verlichting en sfeerverlichting. En dan heb je ook nog diffuus licht en indirect licht, dit komt voor bij sfeerverlichting.

Diffuus licht heb je bij een lamp met lampenkap waar je het licht doorheen ziet. Het licht wordt goed verspreid zonder dat je verblind wordt. Indirect licht wordt gebruikt om de totale sfeer neer te zetten. Het is zowel sfeerverlichting als algemene verlichting. Direct licht is met name functioneel licht, bijvoorbeeld een leeslamp.

Bij goede sfeerverlichting hoort natuurlijk een mooie vloerlamp of lampenvoet die past bij de rest van je interieur. Er zijn zoveel verschillende soorten lampenvoeten en lampenkappen, voor iedere stijl is er wel wat te vinden. Het is ook belangrijk wat voor lampenkap je neemt om het soort licht te bepalen in jouw ruimte. De ene laat meer licht door dan de andere, dit heeft te maken met de dikte en ook met de kleur. Ga bijvoorbeeld voor een lampenkap die een leuk effect of patroon geeft door de belichting. Er is in ieder geval veel keuze. Ook lampenvoeten zijn belangrijk. Een tripod neemt bijvoorbeeld meer ruimte in dan een rechte lampenvoet.

Hoofdfoto: Biancshome via HomeDeco binnenkijken

Sfeerfoto: Jeannettevanluyck uit HomeDeco binnenkijken

Zie ook:
- Trend: Grote hanglampen
- Dit doen spiegels met je interieur
- Zo maak je je interieur knus & sfeervol

 
 
 
Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...