Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Dit doen spiegels met je interieur

Dit doen spiegels met je interieur

Een spiegel is onmisbaar in het interieur. Je gebruikt ze vooral om bijvoorbeeld je make-up te doen of om je outfit te bekijken, maar spiegels hebben nog veel meer voordelen. Ik vertel je wat ze met jouw interieur doen.

Laat een ruimte groter lijken

Een grote spiegel in je interieur zorgt ervoor dat de ruimte er groter uit lijkt te zien. Het lijkt zo net alsof de kamer verder doorloopt. Daarnaast zorgt het voor meer licht in huis. Deze twee dingen zorgen ervoor dat de kamer ruimer oogt. Meer diepte creëren in huis, lukt alleen als je de spiegels op de juiste plek bevestigt. Hiervoor moet je eerst weten wat je wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld het huis hoger laten lijken dan moet je gebruik maken van verticale spiegels. Hierdoor lijken de muren hoger. Om dit nog meer te versterken kun je ook de hoogte in gaan met decoratie, zoals een grote kamerplant! Wil je juist de kamer breder laten lijken moet je kiezen voor horizontale spiegels.

woonkamer met grote houten spiegelBron: megashop

Ideaal voor een kale muur

Heb je nog een lege of saaie muur? Dan zijn leuke spiegels de oplossing! Er zijn veel verschillende opties qua spiegels. Je hebt spiegels die je kunt ophangen, neerzetten en daarnaast heb je ook nog heel veel verschillende vormen en materialen. Het geeft een grappig en speels effect om meerdere spiegels in verschillende vormen en formaten bij elkaar te hangen. Combineer ook met andere wanddecoraties zoals prints en foto’s.

spiegeltjes aan de muurBron: kenayhome

Laat het licht reflecteren

Als je een donkere ruimte hebt in huis kun je door middel van spiegels zorgen dat het lichter wordt. Zet een grote spiegel tegenover het raam. Het licht reflecteert hier dan in en zorgt ervoor dat de kamer er lichter uit komt te zien. In plaats van één grote spiegel kan je ook een wand met meerdere spiegels maken. Dit geeft hetzelfde effect!

woonkamer met ronde spiegelsBron: themansionist

Zorgt voor een stijlvolle ruimte

Op elke plek zou je spiegels neer kunnen zetten. Heb jij dus een lege hoek in je hal, slaap- of woonkamer dan kan je hier altijd een exemplaar ophangen. Spiegels kunnen heel stijlvol staan in je interieur. Neem bijvoorbeeld een grote staande variant en combineer met planten en hang er nog wat leuks aan zoals lampjes. Ook kun je een mooie ronde spiegel ophangen en er een houten bankje onder zetten. Leg hier bijvoorbeeld weer een mandje bij, een schapenvachtje en een lantaarn en je huis ziet er super tof uit!

slaapkamer met grote spiegelBron: wanderxluxe

Zie ook:
- 9 redenen waarom je meer planten moet aanschaffen
- Inspiratie: 8x interieurs met een touch of gold
- Inspiratie: trendy zitzakken in huis

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...