Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

De meest gemaakte fouten bij het kiezen van kunst

geschreven door Zara
De meest gemaakte fouten bij het kiezen van kunst

Kunst in huis is een simpele manier om je interieur sfeervoller en persoonlijker te maken. Toch zijn er een aantal fouten bij het kiezen en ophangen van kunst. Wij geven je de juiste tips en tricks, zodat jij jouw kunst een mooi plekje kunt geven!

Kunst te hoog ophangen

Eén van de meest voorkomende fout is het te hoog ophangen van je kunstwerk. Dit is makkelijk te voorkomen door het schilderij op standaard hoogte (145cm) van de grond te hangen. Of doe het op gevoel: ga eens zitten en staan op de plek waar jij het schilderij ziet en laat iemand anders het schilderij vasthouden. Zo kun je precies zien of dat de hoogte is die je voor ogen had.

Tip: Hang je jouw kunstwerk op in een ruimte waar je ook kunt zitten, bekijk dan staand én zittend hoe het kunstwerk hangt. Zo is het kunstwerk vanuit verschillende posities perfect te bewonderen.

Zithoek met veel schilderijenBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Onvoldoende variatie

Onvoldoende variatie kan je interieur eentonig maken. Zorg dus voor meer variatie tussen lijsten, aantallen en maten. Ook de kunst zelf mag best afwijken van elkaar. Dan heb je nog meer om te bewonderen! Meer fan van een strakke en minimalistische look? Je kunt dan ook juist expres kiezen voor weinig variatie en dit flink benadrukken: exact dezelfde lijsten, zelfde kleurentinten, zelfde grootte en op dezelfde hoogte naast elkaar gehangen. Ook op deze manier creëer je een heel originele en aparte look.

Eetkamer met gele muur veel schilderijenBron: Jodi via HomeDeco Binnenkijken

Alleen kunst aan de muur

Door schilderijen en prints tegen de muur aan te zetten creëer je een eigentijdse look in je interieur en tover je de kamer om tot een levendige gallery. Experimenteer daarnaast ook eens met andere vormen van kunst, door bijvoorbeeld een mooi beeld op de sidetable te zetten.

Bank met stoelkussen en kunstBron: Suzannebouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Opvallend of onopvallend?

Kies je liever voor neutrale schilderijen of prints die blenden bij de rest van je interieur? Dat kan ontzettend mooi en stijlvol zijn. Maar wees niet bang om ook eens flink uit te pakken! Door unieke en opvallende kleuren (die misschien afwijken van je interieur) en materialen te kiezen, kan het je inrichting een boost geven. Kies dus gerust voor iets opvallends. Het resultaat doet waarschijnlijk wonderen!

Woonkamer met groot kunstwerkBron: _moodior via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Kunst toevoegen aan je interieur
- Inspiratie: stukje plafond mee schilderen
- Zo style je verschillende prints met elkaar

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...