Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Kunst toevoegen aan je interieur

geschreven door Zara
Kunst toevoegen aan je interieur

Kunst kan een grote rol spelen in je interieur, maar kan daarentegen ook heel subtiel een rol spelen. Kunst geeft mensen de mogelijkheid hun gevoelens te laten spreken, hun karakter te tonen en om het interieur net wat persoonlijker te maken. Kortom, kunst mag eigenlijk niet ontbreken in je interieur. Maar hoe zorg je ervoor dat dat prachtige kunstwerk nóg mooier tot z’n recht komt? Laat je inspireren door deze blog.

Centerpiece

Voor de meeste een bekende term; een centerpiece. Ook wel een echte eyecatcher, waar het interieur om draait. Zo’n eyecatcher zorgt voor een focuspunt in het interieur. Een focuspunt zorgt over het algemeen voor meer balans in huis. Je kunt simpelweg niet overal je aandacht naar toe trekken, dus kies je voor een focuspunt. Een focuspunt dat het waard is om gezien te worden. Of de eyecatcher nou groot of klein is maakt niet uit, als het maar opvallend is.

Een groot schilderij aan de muurBron: Fionainterieur via HomeDeco Binnenkijken

Expositiehal

De hal is een ruimte waar je slechts kort verblijft. Juist daarom is het belangrijk om hier een goed statement van te maken. Een hal met kunst geeft je het gevoel alsof je door een museum loopt. Door om elk kunstwerk hetzelfde lijstje te gebruiken, blijft de 'expositiehal' een geheel.

Tip: zorg voor de juiste verlichting, zodat de kunstwerken ook ’s avonds goed zichtbaar zijn.

Expositiehal in huisBron: Houseno4 via HomeDeco Binnenkijken

In de hoek

Een kunstwerk hoeft niet altijd groot te zijn om indruk te maken. Een klein ingelijst werk kan juist voor een verrassingseffect zorgen. Vooral in de wat verloren hoekjes. Daarnaast worden de hoeken van een dressoir vaak gebruikt om kunst wat meer een rol te geven in het interieur. Zo kun je meer beelden of vazen neerzetten voor extra indruk.

Kunst in de hoekenBron: Nikyaliezen via HomeDeco Binnenkijken

Kast vol kunst

Een boekenkast op maat of juist niet? Het maakt niks uit, zolang het maar vol kan staan met kunst. Een kast met veel kunst kan veel sfeer in huis brengen. Wissel koffietafelboeken af met beelden, vazen of andere objecten voor een speels karakter. Zorg wel voor een bindende factor, zodat het niet te druk oogt. Denk aan een kleur, vorm of bepaald thema.

Vitrinekast vol kunstBron: Jooshome via HomeDeco binnenkijken

Zie ook:
- Zo geef je jouw hal een industriële look
- De leukste kunst voor aan de muur
- 4x (kunst)leer combineren in je interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...