Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

De rommeligste plekjes in huis en hoe ruim je deze op

geschreven door Maartje
De rommeligste plekjes in huis en hoe ruim je deze op

Iedereen heeft wel een plek in huis die altijd rommelig is. Je hebt Marie Kondo gekeken en wilt nu je rommel echt wel eens onderhanden nemen en zorgen dat het ook netjes blijft daarna. Kijk eens goed welke plekken dit bij jou zijn in huis en wat daar dan allemaal ligt. Bij opruimen is het behalve het allemaal netter indelen en opbergen, ook belangrijk om eens te kijken wat je van die spullen nou echt nog gebruikt of nodig hebt. Of volgens de methode van Marie Kondo: word jij er gelukkig van als het door je handen gaat? Wat zijn nu de meest voorkomende rommelige plekken in huis en hoe pak je deze aan?

Voorraadkast

Je hebt iets nodig, pakt het uit de kast en de deur gaat weer dicht. Zo gaat het vaak bij voorraadkasten. De meeste spullen die je niet direct nodig hebt staan hierin. Vaak staan er niet alleen etenswaren, maar ook andere dingen zoals vazen, schoonmaak-spullen en keukenmachines. Het ligt er natuurlijk wel aan of jij echt een voorraadkast hebt, of dat het meer een lade is. Kijk eens goed wat er nou echt in een voorraadkast hoort te staan. Gebruik je alle spullen wel die erin staan? Zo nee, doe het dan weg. Ook zie je in de meeste huishoudens veel blikjes of potjes met etenswaren die al maanden of soms zelf jaren over datum zijn. Kijk eens goed naar de data, of het weg kan en is het nodig om dit product dan vaker te kopen? Zet vervolgens wat je wilt houden netjes neer, soort bij soort. Zo is er meer overzicht en zie je gemakkelijker wat je weer moet kopen, omdat het op is. Dit bespaart gelijk een hoop voedselverspilling.

rommelBron: Homey oh my

Amnura - XL
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Basail
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Kledingkast

Je wilt dat ene shirt aan dat in het midden van de stapel ligt, trekt het er tussen uit en gelijk is de hele stapel een puinhoop. Dit gaat nog wel eventjes door, omdat je 's ochtends geen tijd hebt om het allemaal gelijk op te ruimen. Haal alles uit je kast om het echt goed op te ruimen. Kijk wat je vaak draagt, wat je nog past, wat je nog leuk vindt en wat eventueel kapot is. Breng de kleding die je niet meer wilt naar een kledingbak, tweedehandswinkels of naar een goed doel. Maak ook een onderscheid in seizoenskleding. Heb jij een zolder of een andere berging en hier nog ruimte? Berg in de zomer daar jouw winterkleding op en in de winter jouw zomerkleding. Doe dit in nette bakken of speciale vacuüm kledingzakken, zo blijft je kleding netjes en je berging ook. Berg je kleding die je wel gaat gebruiken weer op door soort bij soort te doen. Hang je kleding op die je moet ophangen, maar als je nog extra hangruimte hebt, hang hier dan kleding die je vaak draagt. Vouw de rest weer netjes op en stapel het op elkaar. Heb je lades? Rol je kleding dan op. Hierdoor kan je het makkelijk pakken zonder de rest van de stapel rommelig te maken en je kleding blijft netter door het op te rollen.

De bekende kledingstoel

Je gaat naar bed of je bent kleding aan het passen voor een avondje uit. Alles wat je niet meer draagt of niet gaat dragen gooi je over een stoel heen. Voor je het weet zie je de stoel niet meer door de berg kleding die eroverheen ligt. Het is rommelig, je kleding kan gaan stinken en het wordt er ook niet mooier van. Zet een klein kledingrek neer waar je jouw kleding op kan hangen, doe het gelijk in de wasmand of leg het gelijk terug in de kast. Dit geldt eigenlijk voor alles. Doe gelijk terug wat je hebt gepakt en niet gaat gebruiken of wat vies is geworden in de wasmand.

rommelBron: The container store

Koelkast

De koelkast is bij de meeste mensen ook niet erg georganiseerd. Vooral wanneer de koelkast wat voller raakt, zie je dat alles er maar gewoon in wordt gepropt. Overal staan potjes en liggen tubes. Flessen staan in de deur, maar liggen ook plat in de koelkast. Heb jij nog overzicht in de koelkast? Vaak is het ook het beste om bepaalde producten op een bepaalde plank te leggen in de koelkast, want de temperatuur is vaak verschillend in de deur. Warme lucht stijgt en koude lucht daalt. De koudste zone is dus onderaan, in de groentela en net daarboven. Hier leg je de dingen die het snelst bederven, zoals vlees en vis. Dit is ook handiger tegen het lekken van sappen uit het vlees. Op de bovenste planken zet je potjes, room, eieren, kaas etcetera. De groente- en fruitla spreken voor zich. In de koelkastdeur kan je goed drankflessen, tubes en sauspotjes kwijt. Organiseer zo je koelkast een beetje en zet alle producten op soort bij elkaar.

Eettafel

Het is zo makkelijk als je thuis komt om alles op tafel te gooien. De post, sleutels, oortjes van je telefoon en nog meer van dat soort kleine dingen. Sommige van deze items gebruik je de volgende dag of diezelfde dag nog wel, dus is het iets minder erg. De stapel post stapelt zich wel langzamerhand op en andere kleine rommeltjes komen er ook steeds meer bij. Zorg dat jij vaste plekken hebt om al deze spullen op te kunnen bergen, zoals een bakje voor de post die je nog moet bewaren of doe dit in je administratieve map. Denk ook aan een haakje of bakje voor alle sleutels of stop deze gewoon terug in je tas. Door al je spullen vaste plekken te geven, raak je het minder snel kwijt en is het ook opgeruimder.

rommelBron: Hunker

Meraki handzeep Northern Dawn - 490ML
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Opbergkistje Treasure goud 20cm
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Lades

Vooral lades zijn bij veel mensen een rotzooi. Denk daarbij aan de la in de badkamer waar bijvoorbeeld je make-up en haarproducten in liggen. Of de 'rommella' in de keuken waar alle zooi in ligt als: zegels, batterijen, de schaar, munten, pennen en nog veel meer. In dit soort lades ben je maar wat aan het graaien tot je hebt gevonden wat je nodig hebt. Door het constante graaien en alles erin gooien wordt het een nog ergere rotzooi. Zoek dit soort lades wat meer uit of gooi gelijk weg wat je niet meer kan gebruiken, zoals die zegels die niet meer gelden of make-up die je nooit meer gebruikt. Doe een organizer in de lades. Dit kan in de vorm van losse bakjes of speciale bakken hiervoor.

RommelBron: Containerstore

Zie ook:
- Koffiehoek in de keuken
- Natuurlijke materialen in huis
- Zo pimp je je portiek

 
 
Verlichting

16x lampenkappen die je interieur meer sfeer geven

geschreven door Julia
16x lampenkappen die je interieur meer sfeer geven

Lampenkappen zijn echte sfeermakers. Ze zorgen voor indirect licht of diffuus licht, wat meer sfeer geeft dan direct licht. Indirect licht zie je bijvoorbeeld bij een lampenkap die aan de boven- en onderkant open is. Het licht schijnt aan beide kanten uit de kap op de wand en/of het plafond. Diff...

meer...