Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Baby & Kind

De ultieme handleiding bij het inrichten van een kinderkamer

geschreven door Rosa
De ultieme handleiding bij het inrichten van een kinderkamer

Een kinderkamer inrichten is één van de leukste maar ook lastigste klusjes bij het inrichten van een nieuw huis. Of juist als je overgaat van babykamer naar kinderkamer. Toch zijn er een aantal items onmisbaar en zijn er wat handige tips waar je op kunt letten bij de inrichting van de kinderkamer.

Bed

Als het goed is, is het bed één van de eerste dingen waar je aan denkt bij de inrichting van de kinderkamer. Wij raden aan, om voor een bed te gaan dat meegroeit met je kindje. Zo hoef je niet ieder jaar een nieuwe aan te schaffen. Als je voor een bed gaat dat helemaal in de stijl van de kamer past, houd dan in je achterhoofd dat je deze om de zoveel tijd zult moeten vervangen.

kinderkamer Bron: @irina_pushko

Kast

Een kast is misschien niet één van de leukste of gezelligste items die je kunt aanschaffen voor de kinderkamer, maar is wel onmisbaar. Waar moet je anders alle kleding van je kindje kwijt? Kies een kast die neutraal is en mooi bij de rest van de kleuren in de ruimte staat. Kies naast het bed als eerste de kast uit. Het is namelijk erg zonde als je alle andere items al hebt gekocht en er vervolgens achterkomt dat er geen plaats meer is voor de kast.

kinderkamer Bron: My Scandinavian Home

Speelgoedopberger

Een grote mand of kist waar je al het speelgoed kunt opbergen klinkt als een overbodige luxe, maar vertrouw ons, deze heb je echt nodig. Je kunt met een speelgoedopberger namelijk binnen no-time de hele kamer opruimen zonder dat dit al te veel moeite kost. Ook oogt een ruimte veel netter als alle losse elementen zijn opgeruimd. Nóg een bijkomend voordeel is dat je op deze manier je kindje kunt leren opruimen. Door na het spelen al het speelgoed terug in de opberger te doen, leert je kindje dat dit een gewoonte is. Zo gaan ze dit uiteindelijk ook uit zichzelf doen.

kinderkamer Bron: Miss Jettle

Klok

Nog zo'n item dat je in eerste instantie als overbodige luxe ziet, maar waar uiteindelijk niet meer zonder kunt. Zo kun je de klok -als je kindje net geboren is- handig gebruiken tijdens het voeden. Zo weet je precies hoelang je baby erover doet. Vervolgens kun je 'm gebruiken tijdens het voorlezen van verhaaltjes voor het slapen en uiteindelijk kun je je kindje erop leren klokkijken.

Boeken/wandplank

Kinderen zijn gek op boeken! Een verhaaltje voor het slapengaan, zelf leren lezen of samen plaatjes kijken in een prentenboek. Maar, deze boeken moet je ook allemaal ergens kwijt. Daarom is het goed om in een boeken- of wandplank te investeren. Hier kun je de boeken allemaal uitstallen en kan je kindje iedere avond voor het slapen gaan zelf een boekje uitkiezen. Naast de boekencollectie kun je er natuurlijk ook leuke decoraties opzetten.

kinderkamer Bron: showhome

Verlichting

Bij het inrichten van de kinderkamer kan de verlichting natuurlijk niet ontbreken. Begin met het ophangen van de basisverlichting. Dit kunnen spotjes in het plafond zijn of een hanglamp middenin de kamer. Vervolgens kies je een leuk nachtlampje en kun je eventueel nog wat sfeerverlichting toevoegen in de vorm van een lichtsnoer.

kinderkamer Bron: The way we stroll

Vloerkleed

Hier kunnen de kinderen fijn op spelen én ze hebben geen koude voeten meer op het moment dat ze uit bed stappen. Toch raden wij niet aan om zomaar ieder vloerkleed in de kinderkamer neer te leggen. Want, sommige vloerkleden zijn gemaakt van ruw materiaal. Hierdoor kunnen ze brandwonden krijgen tijdens het spelen en dat moeten we niet hebben.

Behang

Op het moment is behang hot! Vooral in de kinderkamer is behang vreselijk populair. Je kunt namelijk met behang zoveel verschillende vrolijke printjes kiezen. Vaak kun je dit effect niet met verf bereiken. Vooral de botanische printjes zien we veel terug in de kinderkamer. Dit komt doordat deze niet snel vervelen en voor iedere leeftijd leuk zijn.

kinderkamer

Accessoires

Dit is absoluut het leukste aan de inrichting van de kinderkamer! Hier kun je namelijk losgaan met de items die jij leuk vindt! Ook zijn de items nodig zodat je kindje zich fijn en thuis voelt in deze ruimte. Denk hierbij aan stoere posters, kamerplanten en stoere wandhaken.

kinderkamer Bron: Mommo design

Zie ook:
-De leukste vloerkleden voor in de kinderkamer
-4 tips voor het inrichten van de kinderkamer
-Shopping list: 14x de leukste klokken voor de kinderkamer

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...