Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Deze behangetjes passen het beste bij een Scandinavisch, industrieel of bohemien interieur

geschreven door julia_

Deze behangetjes passen het beste bij een Scandinavisch, industrieel of bohemien interieur

Op zoek naar behang dat past bij jouw woonstijl? Vandaag vertel ik je welke behangetjes het beste passen bij de drie populairste woonstijlen van nu, namelijk de Scandinavische, industriële en bohemien woonstijl. Hiermee zorg je voor de finishing touch in je interieur!

Scandinavisch

Als je behang wilt toevoegen aan een Scandinavisch interieur kun je denken aan behang in zachte tinten, zwart, grijs en wit. Qua prints kun je denken aan grafische prints of een foto van bijvoorbeeld hout of een bos. Je kunt dus veel kanten op. Hieronder laat ik twee interieurs zien met totaal verschillend behang, maar beide interieurs zijn in de Scandinavische woonstijl. Mag het behang niet teveel opvallen? Ga voor een subtiele print in lichte kleuren, wil jij een statement maken? Ga voor behang met een foto van bomen.

behang slaapkamer scandinavisch Bron: onbekend

behang slaapkamer scandinavisch Bron: alvhem

Industrieel

Als je een industrieel interieur hebt en je een stoer accent wilt toevoegen is een behang met een foto van bakstenen ideaal. Ook behang met een foto van beton is geschikt. Hiermee geef je een rauw tintje aan je interieur. Hierbij kun je ook weer variëren van heel druk behang met bijvoorbeeld veel contrast tot subtieler behang, waarin bijna geen kleur verwerkt is. Kijk kritisch naar je interieur en bepaal of het nog een statement nodig heeft of alleen een subtiele toevoeging.

behang woonkamer industrieel Bron: behangfabriek

behang woonkamer industrieel Bron: Karwei

Bohemien

Behang dat goed past bij een bohemien interieur is behang met een print van de jungle, grote bladeren, maar ook tribal prints. Qua kleuren mag het behang heel veel kleur bevatten, maar kun je ook juist gaan voor zwart-wit behang als de rest van je interieur al kleurrijk genoeg is bijvoorbeeld. Dit is in het interieur hieronder te zien. De kleuren zijn puur in de accessoires verwerkt, het behang zelf is zwart-wit. Ook zie je hieronder dat niet de gehele muur bedekt is met behang, dat is ook nog iets waar je voor kunt kiezen, mocht je het te heftig vinden om de hele muur te behangen. Bij het laatste interieur zie je juist dat de meeste kleur in het behang zit en dat de rest van het interieur minder kleur bevat.

woonkamer bohemian behang Bron: lifebyiv

hal behang bohemian Bron: joyceselina

Zie ook:
-Met dit stappenplan wordt behangen een eitje
-De comeback van behang
-5x een statement maken in huis met behang