Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Deze kamerplanten kunnen onwijs groot worden

geschreven door Maartje
Deze kamerplanten kunnen onwijs groot worden

Heb jij een lege hoek in huis die nodig wat opvulling nodig heeft? Een plant is hiervoor de perfecte oplossing. Het creëert meer sfeer en is goed voor de leefomgeving in huis. Sommige planten blijven klein, maar een aantal staan erom bekend dat ze goed groeien. Deze planten kun je klein kopen. Met de nodige verzorging groeien ze uit tot een mooie grote kamerplant. Welke kies jij?

grote plantenBron: stylish_wonen via HomeDeco Binnenkijken

Strelitzia

Dit wordt ook wel de paradijsvogelplant genoemd. De plant heeft mooie groene bladeren, maar uit deze plant kunnen prachtige oranje bloemen groeien. Deze hebben wat weg van een vogel. Daar komt deze naam vandaan. Iedere plant heeft goede verzorging nodig, maar al helemaal als je hem wilt laten groeien. Verpot de plant op tijd, geef voldoende water, niet teveel en niet te weinig. De Strelitzia staat erom bekend dat hij flink kan groeien in de hoogte en de breedte.

Olifantsoor

Ofwel de Alocasia. Deze plant zal met name groeien in de hoogte. Hij heeft grote bladeren, daarom is het goed om de bladeren regelmatig te besproeien. Dan neemt de plant niet alleen vanuit de wortels water op, maar ook vanuit de nerven. Voor de rest geldt dezelfde verzorging als bij andere planten.

grote kamerplantenBron: machs via HomeDeco Binnenkijken

Bananenplant

Deze plant wil het liefst veel zonlicht hebben. Hierdoor verbruikt hij wel meer water dan andere planten doen. Zorg net als bij de palm dat de grond altijd vochtig is en niet opdroogt. Let er wel op, in de winter verbruikt de plant minder water dan in de zomer. Als je deze plant goed verzorgd groeit hij snel en hard. Extra leuk is dat je uit de Bananenplant veel stekjes kan krijgen.

Palm

Er zijn veel verschillende soorten palmplanten en allemaal kunnen ze groot worden. Hij groeit vooral in de hoogte en niet in de breedte. De perfecte opvulling voor een lege hoek. Bij een palm is het belangrijk dat 'ie altijd in vochtige grond staat. Dit betekent niet dat je de plant iedere dag water moet geven. Houd het goed in de gaten en zodra de grond iets droger is, geef hem dan een klein beetje water.

grote plantenBron: dutch home label

Zie ook:

- Styling idee: zo style je een grijze bank
- Inspiratie: onbehandeld multiplex in je interieur
- Op deze 3 manieren ga je meer van je radiator houden

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...