Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Dit is de beste aanpak voor het schoonmaken van hout

geschreven door Charlotte
Dit is de beste aanpak voor het schoonmaken van hout

Iedereen heeft thuis wel een meubel, vloer, muur of iets anders van hout. Hout is een echte sfeermaker dat zorgt voor warmte en gezelligheid, en het kan in iedere interieurstijl worden toegevoegd. Wel vraagt hout om wat meer aandacht bij het schoonmaken. Hout is namelijk gevoelig voor kringen en andere vlekken, omdat het vocht en vet gemakkelijk absorbeert. Dit is iets wat je natuurlijk niet wilt! Daarom vertel ik je in deze blog hoe jij je houten meubels, vloer, muur of wat anders van hout het beste kan schoonmaken en onderhouden.

Gebruik schoonmaakazijn
Dit middel is een bekend schoonmaakmiddel dat voor heel veel klusjes wordt gebruikt. Zo wordt dit middel ook voor houten items gebruikt. Vul een emmertje met warm water en doe er een scheutje schoonmaakazijn bij. Maak hiermee je doekje of spons nat. Zorg ervoor dat het doekje of de spons goed is uitgeknepen, zodat het water het hout niet beschadigt. Dan kan het schoonmaken beginnen! Krijg je de opvallende vlekken er nog niet uit? Voeg dan wat olijfolie aan het water toe. Dit werkt meestal ook.

woonkamerBron: Pakhuiswonen via HomeDeco Binnenkijken

Gebruik groene zeep
Dit middeltje heeft iedereen wel in de kast staan. Het wordt ook wel het ‘wondermiddel’ genoemd. ;-) Groene zeep wordt hoofdzakelijk bij teakhout gebruikt, maar het kan eigenlijk bij alle soorten hout. Vul weer een emmer met warm water en voeg een klein beetje groene zeep toe. En maak je hout dan weer schoon met een doekje of met de zachte kant van de spons!

eetkamerBron: Mona-17 via HomeDeco Binnenkijken

Gebruik soda
Dit middel wordt ook voor veel schoonmaakklusjes gebruikt. Soda gebruik je op dezelfde manier als groene zeep. Dus pak je schoonmaakspullen maar uit de kast en geef je hout weer een frisse look!

badkamerBron: Crea_ria_ via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-20x de stoerste zwarte lampen voor aan de wand
-Zo maak je een zwart-wit interieur gezellig
-Inspiratie: zo mooi kan een zwarte keuken zijn

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...