Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

Dit is waarom je voor een ronde tafel moet gaan!

geschreven door Demi
Dit is waarom je voor een ronde tafel moet gaan!

Als je aan een eettafel denkt, zal je niet meteen aan een ronde tafel denken. Dit omdat in de meeste huishoudens een rechthoekige of vierkante eettafel staat. Tegenwoordig zien we steeds meer ronde eettafels en dat is logisch, want de ronde vorm is trendy! In deze blog leg ik je graag uit waarom, lees snel mee!

eettafel rond eethoek
Bron: jeannettevanluyck

1. Minder ruimte!

Een ronde tafel neemt allereerst minder ruimte in dan een rechthoekige eettafel. Ideaal dus als je eethoek niet al te groot is en je ruimte wil besparen. Je kan makkelijk rond de tafel bewegen en meerdere stoelen aanschuiven als er bezoek komt!

eettafel rond eethoek
Bron: Huizemus

2. Kids proof

Ronde eettafels zijn helemaal kids proof! Je kleintje(s) zullen zich niet stoten aan de scherpe hoeken. Stiekem ook best fijn voor als je onhandig bent en je jezelf ook vaak genoeg stoot aan die scherpe hoeken.

eettafel rond eethoek
Bron: ruthie

3. Ronde vormen breken de ruimte

Een woonkamer of eetkamer bestaat vaak uit strakke en rechte vormen, bijna nooit ronde en zachte vormen. Een ronde eettafel kan daarom de perfecte oplossing zijn om je interieur wat toegankelijker te maken.

eettafel rond eethoek
Bron: wonenbyes

4. Veel gezelliger

Een ronde tafel is niet alleen praktischer, maar ook nog eens veel gezelliger. Je kan elkaar aankijken. Daarnaast is het handig tijdens het gourmetten of fonduen, want iedereen kan makkelijk bij het midden van de tafel.

Zie ook:
- Binnenkijken in een Tiny House van 28 vierkante meter
- Vanaf nu kun je niet meer om deze kleur heen
- 5 tips waardoor je bloemen langer blijven leven

 
 
Slaapkamer

Zo benut je de ruimte in je kleine slaapkamer optimaal

geschreven door Rosa
Zo benut je de ruimte in je kleine slaapkamer optimaal

Wij geven regelmatig tips om je huis optisch groter te laten lijken, hoe je extra opbergruimte kan creëren of hoe je een ruimte met een laag plafond het best kunt stylen. Over een kleine slaapkamer stylen hebben we nog niet eerder geschreven. Een kleine slaapkamer optimaal ben...

meer...