Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

5 tips waardoor je bloemen langer blijven leven

geschreven door Demi
5 tips waardoor je bloemen langer blijven leven

Er gaat niets boven een mooi boeket bloemen om je interieur op te vrolijken, een mooie gelegenheid te vieren of iemand cadeau te geven. Helaas gaan bloemen soms sneller dood dan we zouden willen. Goed nieuws! Ik heb een paar simpele tips voor je op een rijtje gezet, waardoor die bos bloemen langer blijven leven!

bloem bloemen verzorging
Bron: Greenbubble

1. Opletten bij de aanschaf

Koop je je bos bloemen bij de bloemenwinkel of supermarkt? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten. Kies bloemen met knoppen die net uit beginnen te komen, in plaats van bloemen waarvan de bloemen al 'geopend' zijn. Vermijd stengels met bruine vlekken, bladeren die eraf zijn gevallen en kies een boeket met verse, groene stevige bladeren. Bloemblaadjes moeten stevig aan hun onderkant zijn en mogen er niet vervaagd, verwelkt of transparant uitzien.

bloem bloemen verzorging
Bron: Oksana

2. Kies bloemen met langere levensduur

Sommigen bloemen gaan nou eenmaal langer mee dan anderen! Voorbeelden hiervan zijn: Anjers, Gladiolen, de Chrysant, de Aronskelk en de Gerbera. Deze bloemen staan bekend om soms wel twee tot drie weken vol te houden (in vers water).

bloem bloemen verzorging
Bron: Marielle25

3. Meteen knippen!

Zodra je thuiskomt (of wanneer de bloemenbezorging aankomt), meteen knippen! Houd het uiteinde van het boeket onder stromend water en gebruik een scherpe schaar om een centimeter of twee van de stengel (schuin!) af te knippen.

bloem bloemen verzorging
Bron: joyceselina

4. Vergeet de voeding niet

Dat kleine zakje voeding zit niet voor niets aan je boeket vast, gebruik het dus ook! Gooi niet in één keer het hele zakje in de vaas, elke keer als je het water ververst gooi je een beetje van de poeder erbij. Als het zakje op is, kun je het vervangen door twee druppels bleekmiddel en een theelepel suiker. Meng dit met een liter water en je bloemen zijn blij!

bloem bloemen verzorging
Bron: Simonealbers

5. Juiste plek uitkiezen

Zet je bloemen nooit in direct zonlicht, bijvoorbeeld voor het raam. Door de hitte verwelken je bloemen sneller. Daarnaast moet je ze ook niet dichtbij een fruitschaal zetten: hierdoor zullen ze ook sneller doodgaan. En het klinkt misschien raar maar: zet je boeket in de nacht in de koelkast!

Zie ook:
- Dit zijn de oplossingen voor de meest voorkomende plantenproblemen
- Plantenliefhebber? Dan is dit iets voor jou!
- 5x trendy kamerplanten die niet giftig zijn voor je huisdier

 
 

Tips & tricks om geld te besparen bij het shoppen van je interieur

geschreven door Mara
Tips & tricks om geld te besparen bij het shoppen van je interieur

Ook zo dol op interieur en verander je vaak graag je inrichting? Met onderstaande tips vertellen wij je de ins & outs om geld te besparen tijdens het online shoppen van je interieur. Handig!Sfeerfoto: HuisjeinDrenthe via HomeDeco Binnenkijken Houd acties en deals in de gat...

meer...